facebook

У Згурівському районі кияни на дачі тримали у рабстві жінку (ВІДЕО)

У селі Черевки Згурівського району, що на Київщині, у сараї одного із домогосподарств селяни знайшли ледь живу жінку, яку шляхом психологічного тиску та залякувань тримала у рабстві сім’я зі столиці.

Про це повідомляє «Згурівська Правда».

Так, до голови сільської ради звернулися жителі с.Черевки із повідомленням про те, що в одному із домогосподарств ночами плаче жінка. При огляді подвір’я громадою у сараї було виявлено ледь живу жінку. Нею виявилася 52-річна Олена Володимирівна Ширякіна, яка свого часу була успішною перекладачкою, співпрацювала із посольством Німеччини в Україні.

Виявляється, що нещасна проживала на дачі близько 16 років у своїх знайомих. За її словами вони ще на початку 2000-х колишні сусіди та добрі знайомі видурили у неї гроші пообіцявши допомогти влаштувати на престижну роботу за кордон. Після того запропонували пожити на своїй дачі у с.Черевки. Проте останні роки господиня, а колись ще й подруга потерпілої, у прямому сенсі перетворила її на рабиню: ставила непосильні задачі по господарству, годувала недоїдками та зіпсованими продуктами, била, залякувала та маніпулювала.

 

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Фактично потерпіла за її словами була позбавлена волі і перебувала під повним психологічним контролем господині. Такого ефекту остання досягла за допомогою тотального залякування, цькування та різноманітних психологічних прийомів. Зокрема, змусила повірити у видуману історію про те, що її розшукує поліція за масову загибель людей через обвал будівлі у центрі столиці, що її фізичне усунення замовили жителі села та рідний брат потерпілої. Злодійка навіть видумала та нав’язала Олені те, що у неї тяжке онкологічне захворювання, а її долею опікується невідомий екстрасенс, який через господиню вказує, що і як треба робити задля зцілення.

Крім того, потерпілу переконали у тому, що вона повинна була «відрабовувати» надумані борги. Нещасній нав’язали також те, що за допомогою камер за нею постійно спостерігають «наглядачі». Разом із тим, щодня жінці ставили норму робіт, яку вона мала виконати. У разі невиконання її жорстоко карали.

Нещасна їла недоїдки та зіпсовані харчі. За продукти, які вона споживала без дозволу господарів – її била особисто господиня. Так, зокрема жінку били за з’їдену банку консервації, дві полуниці та корм для котів.

Наразі потерпіла госпіталізована і її життю ніщо не загрожує. Разом із тим, люди, які тримали у рабстві жінку, намагаються постійно проникнути до неї та забрати із лікарні.

Варто зазначити, що на місце події була викликана місцева поліція. Разом із тим, наразі невідомо навіть про те, чи внесені по даному факту відомості до ЄРДР, чи взагалі проводиться досудове розслідування, та які заходи щодо злодіїв були проведені, зокрема чи була обрана міра запобіжного заходу.

Про це мовчить і сайт поліції Київщини, і сайт обласної прокуратури. Про дану резонансну подію немає ні слова і на сайті Згурівської райдержадміністрації.

Нагадаємо, що згідно 146 ст. ККУ, незаконне позбавлення волі або викрадення людини – карається обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той же строк. Ті самі діяння, вчинені щодо малолітнього або з корисливих мотивів, щодо двох або більше осіб або за попередньою змовою групою осіб, або способом, небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, або таке, що супроводжувалося заподіянням йому фізичних страждань, або із застосуванням зброї, або здійснюване протягом тривалого часу,- караються обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Варто зазначити, що діяння вчинені організованою групою, або такі, що спричинили тяжкі наслідки,- караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років. Відповідно до ККУ, способами незаконною позбавлення волі можуть бути будь-які, зокрема обман, зловживання довір’ям.

Наразі жінка шукає своїх рідних, з якими втратила зв’язок багато років тому: сина Ширякіна Дмитра Олександровича (1999 р.н.) та брата Оболєнцева Олега Георгійовича (1956 р.н.).

«Згурівська Правда» неодмінно буде слідкувати за розвитком подій та інформувати про це громадськість.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...