facebook

На Кіровоградщині допомагають засудженим у вирішенні соціальних проблем

На обліку Вільшанського районного сектору кримінально-виконавчої інспекції перебуває засуджена К., яка має житлово-побутові проблеми. Крім того, як було встановлено під час профілактичної бесіди, після отриманої травми ноги стан здоров’я її значно погіршився. Звернутися до медичного закладу засуджена не має змоги через відсутність коштів, так як пенсію не отримує.

DSCN2384

Зважаючи на виявлені обставини, фахівець Вільшанського РС КВІ Інна Чабанюк вирішила не залишати дану ситуацію без уваги та розробила план індивідуальної допомоги засудженій К.

Одним із перших кроків, який було зроблено фахівцем на шляху до вирішення вищевказаної проблеми, було написання звернення до головного лікаря Вільшанської ЦРЛ з проханням обстежити дану особу та направити її на медико-соціальну експертизу. З інформації, отриманої Добровеличківським об’єднаним Управлінням Пенсійного фонду України Кіровоградської області, було встановлено, що за відсутності трудового стажу, пенсії дана особа отримувати не може. Саме тому було прийнято рішення звернутися за консультацією до начальника управління соціального захисту населення Вільшанської РДА, яка в свою чергу пояснила порядок та умови нарахування державної соціальної допомоги.

На даний час, завдяки плідній співпраці Вільшанського районного сектору КВІ з центральною районною лікарнею, селищною радою та управлінням соціального захисту населення  – засудженою К. отримано II групу інвалідності, вирішено житлово-побутові проблеми та подано пакет документів до управління соціального захисту населення  для отримання державної соціальної допомоги.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...