facebook

Ужгородець в Єгипті врятував молоду австрійку, на яку напала акула: усі подробиці

Про подвиг туриста із Закарпаття повідомляє Турпрофі. За інформацією, ужгородець із дружиною перебували на відпочинку в єгипетському місті Марса-Алам. Чоловік витягнув на собі з моря поранену дівчину. Акула плавала навколо, однак туристи врятувалися.

52-річний чоловік з Ужгорода Михайло Волошин прилетів в Єгипет 5 серпня і відразу почав свій відпочинок з подвигу. За його словами, він не планував нікого рятувати – просто так вийшло. Відразу після прильоту українець взяв відеокамеру і побіг разом з дружиною знімати риб. Як розповів Михайло,який зараз відпочиває в тому ж готелі і знаходився в момент нападу акули неподалік від місця події, вони з дружиною пірнали з пірсу.

Неподалік плавала група туристів з Австрії, в тому числі 20-річна дівчина. Щось поруч з нею відбувалося, і Михайло підплив ближче – подивитися. У це місце зазвичай припливали дельфіни, яких акули уникають. Звідки там узялась вона і чому саме дівчина привернула її увагу, ніхто так і не зрозумів. Годувала чи туристка рибок або спровокувала хижака чимось іншим – невідомо. Але факт залишається фактом: раптом виплила акула і вирвала з лівої частини живота дівчини шматок м’яса. Коли дівчина закричала, Михайло підплив, поранена вхопилася за нього, а далі українцеві нічого не залишалося, як гребти. Весь цей час акула кружляла поруч, проте люди вибралися. Рятувальник кинув їм з понтона коло. Дівчину Михайло витягнув з моря самостійно. Вона була при свідомості.

Поранену дівчину, за даними персоналу готелю, відвезли в госпіталь Хургади. «З нами в готелі відпочивав хлопець – один з начальників в київському МНС, – так ось він зреагував швидше за всіх. Думаю, це йому треба сказати спасибі за те, що жертв більше не було. Хлопець сказав рятувальникам, щоб хапали човни і діставали всіх, хто там ще плавав –- на поверхні видно було маски», – розповів один з очевидців події. За його словами, дівчину вкусила невелика біла акула.

«Видно було, що єгиптяни нічого такого не очікували і трохи розгубилися. Нам сказали, що останнього разу акули тут заявляли про себе в 2015 році, а до цього – в 2009», – поділився співрозмовник.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Рятувальники вивчають усі обставини.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...