facebook

Tesla стежить за тобою! В авто знайшли камеру, що таємно знімає водія

Електромобіль Tesla Model 3, поставки якого почалися у кінці липня обладнаний спеціальною камерою для спостереження за водієм.

Про це повідомляє Bin.ua.

Модуль камери вбудований у блок над салонним дзеркалом заднього виду.

Хоча представники компанії Tesla у ході презентації електрокара нічого не говорили про цю особливість машини. Камеру ж виявили тестери і перші власники Model 3.

Камера призначена для стеження за автомобілістом при русі на автопілоті. Аналізуючи положення голови, вираз обличчя і дії водія, система зможе зробити висновок про його залучення до процесу управління.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Якщо виявиться, що автомобіліст надовго відволікся або взагалі не стежить за дорогою, автопілот зможе зробити попередження або, в разі крайньої необхідності, вжити заходів із зупинки машину.
Більш того, повідомляється, що камера здатна контролювати весь салон Model 3. Це дозволить забезпечити необхідну безпеку у рамках сервісу Tesla Network для каршерінга (Короткострокова оренда. – Ред.) і підвезення попутників.

Відзначається, що в даний час виявлена ​​салонна камера неактивна. Її планується задіяти у майбутньому, після випуску оновлень бортового програмного забезпечення.

До слова, зараз Tesla отримує у середньому понад 1800 замовлень на Model 3 на день. А до кінця нинішнього року обсяг виробництва цих електрокарів планується довести до 5 тис. одиниць на тиждень. У 2018 році компанія випускатиме по 10 тис. автомобілів на тиждень.

Цієї функції не вистачало для автомобіля з автопілотом, адже, нагадаємо, нещодавно Tesla на автопілоті вилетіла з дороги і перекинулася, є постраждалі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...