facebook

За незаконну рекламу хочуть карати не тільки розповсюджувача, а й замовника

За незаконне розміщення реклами каратимуть не лише її розповсюджувачів, але й замовників.

У Верховній Раді України зареєстровали законопроект №7004 «Про внесення змін до деяких законів України (щодо несанкціонованої реклами)», яким пропонується внести змін до закону «Про рекламу» та Кодексу про адміністративні правопорушення, пише СТИК.

Зокрема, документом передбачено встановити відповідальність за незаконне розміщення реклами не тільки для її розповсюджувачів, але й для рекламодавців. Так, вони нестимуть солідарну відповідальність за несанкціоноване розміщення оголошень, плакатів, афіш, листівок, написів та малюнків у невстановлених місцях.

За дане порушення штрафуватимуть на суму 5 кратної вартості розміщення реклами. За повторне несанкціоноване розміщення реклами сума штрафу подвоюється, а рекламна продукція конфіскується. Крім того, замовник та розповсюджувач повинні будуть за власний кошт відновити місце розміщення реклами протягом доби.

Втім, в разі прийняття документу може траплятись, що від недобросовісних розповсюджувачів, яких згодом неможливо буде встановити, страждатимуть вже рекламодавці, чиї банери або постери розмістять без їх згоди.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Пов’язано

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...