facebook

Чому канадські авто не зможуть потіснити “литовські номери” в Україні

Стало відомо, як вплине на український автомобільний ринок вступ у силу ЗВТ з Канадою

Так, з 1 серпня почало діяти нульове мито на ввезення б/в автомобілів з Канади.

При цьому, незважаючи на те, що ЗВТ дала можливість ввозити в Україну б/в бензинові та дизельні автомобілі з нульовим митом, нульова ставка на машини з об’ємом двигуна 1500-2200 куб. см почне діяти тільки через сім років.

«Нічого вигідного там не буде, «канадці» в Україну не повалять. Хіба що нам запропонують малолітражки і дорогі моделі елітного класу. А авто з об’ємом двигуна від 1500 до 2200 куб. см – це більшість ходових і найбільш затребуваних автомобілів, на зразок Hyundai Accent, Nissan Qashqai, KIA Sportage, – потраплять в категорію тих, на які на сім років встановлена ​​10% мито на ввезення», – пояснює експерт Віктор Стельмах.

Також важливим є те, що ввозити з нульовим митом з Канади можливо тільки авто, які були зроблені в країні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Як правило, там все авто з дуже великим об’ємом двигуна. Економія – це не їх коник. З самого популярного, що будуть везти, – або Chrysler Grand Voyager, або Honda Civic. Але з огляду на, що їх не дуже багато в продажу, купувати не биту машину (з урахуванням доставки і розмитнення) виходить дуже дорого. Тому будуть везти биті машини або авто, які не можна поставити в Канаді на облік. Так що вибирати особливо немає з чого”, – пояснює він.

У той же час, експерти сходяться на думці, що через деякий час почне працювати схема, коли з Канади почнуть везти авто, вироблені не в Канаді, і вирішувати питання вже на українській митниці.

Наприклад, Merсedes S500 4Matic 2015 року в Європі продають за 75 тис. євро, а в Канаді такий же з усіма аукціонними зборами і доставкою до порту можна взяти за $36 тис. Доставка в Україну додасть обійдеться ще в $ 1400, що в сумі робить такий варіант у два рази вигіднішим, ніж покупка аналогічного авто в Європі.

Нагадаємо, в разі прийняття закону №5567 українці зможуть ввозити іноземні старі авто на рік за 150-250 євро.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...