facebook

Вмикайте усі прилади: Коли електрика дешевша в рази? (інфографіка)

Заощадити можна при переході на “зонні лічильники” (див. графіку), при використанні яких ціна одного кіловата зменшується вдвічі.

Звичайно, доведеться трохи змінити свій графік і включати пристрої з найбільшим споживанням тоді, коли електрика дешевше всього (наприклад, вночі), але і платіжка “впаде” майже в два рази.

“Зазвичай населення переходить на двозонні лічильники, — розповідає керівник департаменту з продажу електроенергії ДТЕК Енерго В’ячеслав Коханов. — В основному тому, що управляти споживанням при тризонному лічильнику складно, потрібно ретельно продумувати свій графік, а це не завжди виходить. Сам прилад обійдеться в 1200-1300 грн, середній рахунок на заміну, скажімо, у Дніпрі — 300-350 грн.

Але ефект колосальний: від третини до половини всього споживання домогосподарства можна перевести на нічний час, коли електрика коштує в два рази дешевше”.Жителі Євросоюзу (і не тільки) до подібних способів зниження витрат звикли давно. Приміром, багато німців гріють будинки і влаштовують великі прання ночами, ретельно відстежуючи споживання в особистих кабінетах на сайтах постачальників.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

В Італії теж намагаються завантажувати електромережі вночі у вихідні, коли вартість знижується в два рази. Полякам пощастило трохи більше — у них пільги не тільки в темний час доби, але й в середині дня (з 14:00 до 16:00).

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...