facebook

Аномальної спеки не витримують навіть колії львівських трамваїв: на Франка знову деформувалася рейка

У спільноті «Варта 1» очевидці написали, що сьогодні, 30 липня, по обіді знову стався конфуз із трамвайними коліями у центрі Львова – на вулиці Івана Франка піднялася рейка. Спеціалісти кажуть, що через спеку (сьогодні у Львові близько 30 градусів тепла). Зараз на місці працюють аварійники, трамваї не курсують, утворилися затори.

У коментарях львів’яни пишуть, що мало вірять у цю нісенітницю. Мовляв, тиждень тому на цій же ділянці була така сама ситуація, а трамваї у Львові курсують понад сто років і ніколи колія не деформовувалася через спеку. А щоб охолодити колію сьогодні, мешканці навколишніх будинків навіть виносили у відрах воду і поливали. Ремонтники сварилися з ними, говорили, що так робити небезпечно.

«Як може від сонця рейку покрутити? Чому тоді трамваї цілі і не покручені? А від морозу всохнеться?», – пишуть у коментарях.

 

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

А от спеціалісти переконують, що таке цілком можливо. Причина тому – так звані плити для безшумної колії, які почали прокладати у Львові ще 1994 року. Це один із їхніх недоліків, і в Європі від них вже давно відмовилися.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...