facebook

Розумні окуляри в найближчі роки обмежаться часткою ринку не більше 10%

Гіпотези, що пояснюють ринковий провал “розумних” окулярів Google Glass, діляться на два типи. Перший стверджує, що до виходу на ринок таких окулярів поки не готове людство, а другий пояснює, що ще не готові ті технології, які зробили б подібний продукт успішним. Останнє судження має право на життя, оскільки і планшети довгий час були присутні на ринку в скромних кількостях, і тільки в останні роки встигли як пережити світанок, так і попрямувати до заходу. Шоломи віртуальної реальності теж приходять на ринок не в перший раз – вони вже намагалися його захопити два десятиліття тому.

google-glass

На цьому тижні експерти IDC взялися передбачити, як буде розвиватися ринок натільних пристроїв до 2020 року. В середньому, за прогнозами аналітиків, він буде рости на 20,3% в рік, досягши до кінця поточного десятиліття обсягу поставок в 213,6 млн. штук. У 2016 році буде продано 101,9 млн. натільних пристроїв – на 29% більше, ніж в минулому.

idc_01

Фахівці IDC вважають, що ринок натільних пристроїв залишиться сегментованим. Розумні годинник займуть на ньому не більше половини, а розумні браслети, що лідирують зараз за кількістю проданих примірників, до 2020 року скотяться до 28,5% ринку, злегка додавши в обсягах реалізації. Основний приріст на ринку годинників буде забезпечений відносно простими пристроями. При цьому, годинники будуть прагнути “відв’язатися” від смартфона – для зв’язку вони будуть використовувати власні модемні модулі. В “інтернеті речей” годинник навчаться як збирати дані про навколишній світ, так і ділитися інформацією про переміщення та переваги власника. В принципі, смартфони це роблять вже в наші дні, просто годинники “ближче до тіла”.

Сегмент “розумних” окулярів буде рости найактивніше, але до кінця десятиліття ці пристрої захоплять не більше 9-10% ринку. Причина криється не тільки в технологічній складності і дорожнечі, а й в орієнтації окулярів переважно на корпоративних споживачів. “Розумні” окуляри стануть помічниками на робочому місці, звільняючи руки для інших підходящих занять. Високі ціни дозволять “розумним” окулярам консолідувати до 40% виручки від реалізації всіх натільних пристроїв.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Розумний одяг і взуття до 2020 року захоплять до 7,3% ринку натільних пристроїв. Вони будуть зосереджені переважно на потреби спортсменів і людей, які ведуть активний спосіб життя, готових платити за збір докладної статистики по тренуваннях.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...