facebook

У Латвії підтримка бойовиків Донбасу серйозно каратиметься

Жителям Латвії, що співчувають сепаратистам Донбасу, може загрожувати п’ять років позбавлення волі. Про це повідомляє ВВС Україна.
«Уряд Латвії схвалив поправки, згідно з якими під заборону потрапляє не тільки участь у терористичній діяльності, пособництво тероризму або заклики до нього, а й прославляння тероризму», — йдеться в повідомленні.

Водночас, те, що відбувається на сході України, латвійські правоохоронні органи іноді класифікують як тероризм.

Необхідність внесення поправок до кримінального законодавства Латвії, згідно з міністерством юстиції, обумовлена вимогами нової директиви Європейського парламенту про боротьбу з тероризмом. Поправки не можуть бути відкинуті на національному рівні (їм ще належить обговорення в парламенті): європейські директиви є обов’язковими для країн Євросоюзу. А прийняття цієї директиви в ЄС, в свою чергу, обумовлено «новими загрозами», в тому числі активізацією терористів-одинаків і тих людей, які повертаються до ЄС із зон конфлікту.

Згідно з текстом директиви та інструкції її початкового варіанту, європейські політики хочуть мати важелі для боротьби як із цими людьми, так і з поширюваною в інтернеті пропагандою — тобто прославлянням тероризму.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...