facebook

Скандал посилюється: “українським втручанням” в американські вибори зацікавився Конгрес США

Республіканці у Конгресі США вимагають розслідування щодо потенційних зв’язків демократів і передвиборчого штабу Клінтон з Україною.

Голова юридичного комітету Сенату США Чак Грасслі написав у Міністерство юстиції листа, в якому вимагає з’ясувати достовірність підозр про те, що радниця демократів і Клінтон Олександра Чалупа нібито зустрічалася з послом України в США, аби обговорити компромат на Трампа, повідомляє Fox News.

Судячи з дій Чалупи, вона працювала одночасно на іноземний уряд, уряд України, і на Національний комітет Демократичної партії та передвиборчий штаб Клінтон,
– наводить рядки з листа Грасслі Fox News.

Грасслі закликав заступника генерального прокурора Рода Розенштейна відповісти на лист до 3 серпня і розпочати розслідування щодо Чалупи, йдеться далі.

Зацікавлення республіканців щодо цього питання зросло на тлі нещодавніх заяв Трампа. Президент США, як зазначається, “у відчайдушній спробі відвернути увагу від чуток про свої зв’язки з Росією”, звинуватив Україну у спробах саботувати його передвиборчу кампанію.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Українські спроби саботувати кампанію Трампа – “тихо працювали, щоб просунути Клінтон”. Отже, де розслідування, генеральний прокуроре”, – написав глава Білого дому у своєму Twitter.

Однак Білий дім зацікавився ймовірними зв’язками Клінтон з Україною ще до повідомлень Трампа в Twitter. Нагадаємо, на початку липня 2017 року прес-секретар резиденції президента США Сара Сандерс заявила, що Україна після звернення представників Демократичної партії під час передвиборчої кампанії допомагала збирати інформацію на їхніх опонентів.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...