facebook

Уряд планує підвищити зарплати медикам і вчителям

Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив про перегляд політики держави стосовно працівників освітньої та медичної сфери, акцентуючи увагу на підвищенні їх рівня доходів.

За його словами, негативна кадрова ситуація в цих сферах стала наслідком радянського минулого, підходи та інструменти якого використовуються і сьогодні.

“У минулому радянська система освіти виробляла надмірну кількість педагогів і медиків, що прямо впливало на зниження рівня оплати їхньої праці. Натомість як компенсатор їм пропонувалося виходити раніше на пенсію і шукати іншу роботу – тобто, консервировувалася бідність в бюджетній сфері, а досвідчені кадри фактично виставлялися на вулицю. Лікар з 25 річним стажем за професією – це фахівець, якого треба берегти, а держава позбувалася їх, плативши копійки і відправляючи на пенсію раніше строку”, – заявив міністр.
Рева підкреслив, що сьогодні потрібно терміново виправляти ситуацію і забезпечити збереження кваліфікованих кадрів через підвищення їхнього рівня доходів.

“Сьогодні в Україні некомплект лікарських кадрів – досвідчені фахівці масово виїжджають за кордон працювати навіть середнім медичним персоналом. Адже вони не бачать перспективи підвищення свого соціального статусу.

Тому, замість того щоб виганяти їх раніше на пенсію – потрібно підвищувати зарплати, а через зарплати і рівень пенсійного забезпечення, таким чином мотивуючи фахівців залишатися працювати в Україні”, – підкреслив Андрій Рева.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...