facebook

Росія не ризикне провести масштабну інтервенцію в Україні, – експерт

Україна – не єдине поле протистояння між США і Росією. Є ще Сирія, питання іранської кризи і Північної Кореї. Однак у відповідь на розширення США антиросійських санкцій можна очікувати ескалацію військового напруження на Донбасі. Не можна також виключати повномасштабних військових дій з боку Росії і спроб проривів.

Таку думку сайту “24” висловив директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик.

Дійсно можна очікувати ескалацію напруження, повномасштабних військових дій з боку проросійських бойовиків, спроб проривів. Але, не дивлячись на концентрацію Росією потужних військових сил на україно-російському кордоні і на лінії розділення на Донбасі, навряд чи Москва ризикне провести інтервенцію або піти шляхом масштабних диверсій,
– вважає Кулик.

За словами політичного експерта, хоча Україна не може за військовою потугою порівнюватися з Росією, але Кремлю не потрібні людські втрати перед виборами президента. Тому, на думку Віталія Кулика, Росія може піти на політико-військові маневри, на сході України буде то ескалація військових дій, то затихання. Також Москва активізує спроби дестабілізувати ситуацію в Україні. Зокрема, за допомогою агітаційно-пропагандистських акцій сепаратистського підпілля.

Нагадаємо, 25 липня Палата представників Конгресу США проголосувала за законопроект, яким впроваджуються санкції проти Росії та обмежується право президента США Дональда Трампа знімати чи навіть пом’якшувати санкції проти Москви. Пакет санкцій включає заходи проти Російської Федерації, Ірану та Північної Кореї. Торкнуться санкції фінансового сектора РФ, вводяться додаткові обмеження на участь американських громадян і компаній у співпраці з російським енергетичним сектором – у тому числі у сфері будівництва трубопроводів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...