facebook

За що Президент Португалії любить українців

Інна Огнівець, Надзвичайний і повноважний посол України у Португалії: “Українська громада Португалії складає близько 47 тисяч осіб за офіційними даними.

lyssabon_yz_kyeva

Вони мешкають у багатьох містах. В самому Лісабоні живуть близько 10 тисяч. Португальці добре ставляться до українців, тому що українська спільнота доволі позитивна. І це відзначають навіть у керівництві країни. Зокрема, про це говорив президент Португалії. Прем’єр-міністр Португалії Антоніу Кошта також відзначав працелюбність українців, які дуже багато зробили для того, щоб підвищити добробут країни”.

Нині багато заробітчан 1990-х повернулися на Батьківщину. Замість них приїхали інші українці. За їх рахунок змінилася демографія регіонів Португалії. Приміром, найбільше українських лікарів – на півдні країни, у провінції Алгарве. Вчителі та айтішникі – ближче до Лісабона. Майже всюди є українці-будівельники. Це здебільшого вихідці із Західної України, які тримаються разом і не поспішають інтегруватися у місцеве середовище, сприймаючи його як тимчасове місце заробітку,  повідомляє cultprostir.ua.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...