facebook

Киянин придумав спосіб, як можна не платити за світло

Житель Троєщини знайшов спосіб, як обмежитися рахунком всього на 16 грн в місяць

Житель Троєщини Костянтин Сушин завдяки своїм нововведенням економить на комунальних тарифах близько 400 грн на місяць. Основне джерело економії – це установка сонячних панелей.

Сьогодні в двокімнатній квартирі за рахунок сонячних батарей цілодобово працюють два плазмових 42-дюймових телевізора, два ноутбука, комп’ютер, світло в коридорі і система відеоспостереження на поверсі. Коли холодильник охолоджується до необхідної температури, він також перемикається на сонячну енергію.

У планах киянина – перевести на «сонце» бойлер, але для цього слід поміняти все панелі на батареї однакової потужності. «Оптимально, щоб всі були по 100 ват. Коли я ще несильно розбирався в цьому питанні, припустився помилки – встановив панелі різної потужності, через що сильніші коротять слабких і відчуваються перепади напруги», – говорить він.

Популярне: “Укртелеком” в I півріччі збільшив чистий прибуток вдвічі

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Втім, для економії на тарифах все ж доведеться розщедритися. Одна 100-ватна сонячна панель коштує 2500 грн, акумулятор до неї – 7500 грн, інвертор Костянтин замовляв в Китаї за $30. Загалом, п’ять панелей з комплектом обійшлися Сушінову більш ніж в 50 тис. нрн. Відбити витрати таким чином вдасться лише через 15-20 років.

Нагадаємо, що з жовтня цього року може змінитися принцип нарахування за комунальні послуги. Українців змусять сплачувати не за показниками індивідуальних лічильників, а за загальнобудинковими. Таким чином родина не зможе заощадити витрати.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...