facebook

Порошенко розповів деталі переговорів “нормандської четвірки”

Завершились переговори “нормандської четвірки” між з президентом Франції Еммануелем Макроном, федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Росії Володимиром Путіним та главою української держави Петром Порошенком.

Цю інформацію підтвердили у прес-службі глави держави.

Переговори “нормандської четвірки”, нагадаємо, тривали близько 2 годин.

Під час розмови співрозмовники почули доповідь Голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертурула Апакана та його заступника Александра Хуґа.

У той же час Порошенко звернув увагу, що останні дні липня стали одними з найкривавіших у 2017 році на Донбасі. Також Порошенко закликав Росію припинити постачати зброю в окупацію.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Усі співрозмовники погодились у важливості повного припинення вогню, виведення важкого озброєння і проведення розведення сил з цілодобовим моніторингом ситуації СММ ОБСЄ.

Обговорили сторони і заяву ватажка терористів Захарченка про створення так званої “Малоросії”. І Порошенко і Меркель наголосили на неприпустимості будь-яких подібних заяв.

Окрім того, під час переговорів лідери країн “нормандської четвірки” вирішили узгодити остаточні кроки щодо імплементації Мінських домовленостей. Тож прийняли рішення у другій половині серпня проветси зустріч зовнішньополітичних радників глав держав Нормандського формату.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...