facebook

Ветерани АТО вимагають перевірити бойове поранення у Дейдея

Київські організації ветеранів АТО підписали лист, в якому вимагають від голови СБУ Василя Грицака і військового прокурора України Анатолія Матіоса з’ясувати обставини, при яких нардеп від фракції “Народний фронт” Євген Дейдей нібито отримав поранення, розповідає expres.ua


Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, повідомляють Українські Новини. Чиновником була опублікована копія документа, оригінал буде направлений до відомства.

“Ми не будемо спокійно реагувати на те, як популісти розповідають наївним громадянам про своїх псевдо подвиги… Це лист йде в роботу в відомства Грицака і Матіоса, його підписали сім ветеранських організацій міста Києва, впевнений, що є в цих структурах (СБУ та ГВП) люди яких так само як і нас, виводить з себе весь цей цирк і вони не спустять ситуацію на гальма. Жора Турчак, респект!” – написав Тука.

“Зазначений факт є злочином згідно ч. 1 ч. 3 статті 409 КК України “Ухилення від військової служби шляхом самокалічення або іншим способом, що карається позбавленням волі строком до 10 років”, – з такими словами ветерани звернулися до голови СБУ. Також чиновник звернувся до військовослужбовців полку МВС “Київ”, до якого має відношення Дейдей.

“Якщо вам є що сказати, то кажіть, а не мовчіть!!!! Більш підходящого моменту чим зараз не буде!” – зазначив він.

Як повідомляли Українські Новини, раніше Генеральна прокуратура заявила про поранення депутата Верховної Ради Євгена Дейдея (фракція “Народний фронт”) в Авдіївці Донецької області.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...