facebook

Восьмий фігурант “газової справи” арештована з правом застави у розмірі 50 млн гривень

Лесі Железняк обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 2 місяці

239397

Солом’янський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці з альтернативою внесення застави у розмірі 50 млн гривень Лесі Железняк, підозрюваній у розкраданні держмайна у вигляді газу українського видобутку.

Про це повідомила кореспондент “112 Україна” Дарина Шпортко.

Прокурори просили призначити заставу в розмірі 200 млн грн. Адвокати Лесі Железняк наполягали на домашньому арешті, щоб підозрювана могла доглядати матір і неповнолітніх дітей.

Сьогодні суд призначив заставу в розмірі 1 млн грн або 60 діб арешту для Валерія Посного і заарештував на два місяці “праву руку” Онищенко Олега Рябошапку з правом застави в розмірі 1,5 млн грн. У НАБУ здивовані тим, що суддя призначив ключового фігуранта справи заставу у 130 разів менше призначеного рядовим фігурантам і мають намір оскаржити дане рішення.

За попередніми даними, в результаті викритої газової схеми державі було завдано збитків на 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд – це кошти, отримані в результаті перепродажу газу посередниками і виведені через фіктивні підприємства, 1,3 млрд грн – це неоплачена сума ренти за користування надрами.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Слідством встановлено, що весь ланцюжок посередників, починаючи від учасників договорів про спільну діяльність з ВАТ “Укргазвидобування” і закінчуючи переможцями торгів, які реалізовували газ кінцевим споживачам, була підконтрольна народному депутату України Олександру Онищенку.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...