facebook

Яку небезпеку таїть улюблене літнє взуття

Відкриті шльопанці з перетинкою між пальцями – ідеальний літній варіант.

Але ніхто не замислюється, як вони можуть позначитися на організмі.

Медики радять взувати таке взуття рідко і на те є кілька причин.

1. В’єтнамки загрожують грибком
Шльопанці, які натирають, є найпростішим способом підхопити інфекцію і грибок. Шкідливі бактерії легко проникають крізь ранки на ногах, викликаючи неприємні відчуття.

2. Спіткнувся – гіпс
Крім того, що нога може банально зісковзнути з відкритого взуття, викликавши розтягнення м’язів, шльопки можуть стати причиною ще низки травм. Через пласку підошву в’єтнамок може виникнути тендиніт – пошкодження сухожиль, біль у зводі стопи, біль у п’яті, артрит щиколотки, коліна або стегна.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

3. В’єтнамки викривляють ноги
Нога піддається сильній напрузі при ходьбі в шльопанцях. Таке неприродне положення ноги з часом призводить до потовщення великого пальця через те, що він постійно знаходиться в стислому стані, появи натоптишів – через постійні удари капців по п’яті.

4. В’єтнамки викликають втому
Хода в ортопедичному взутті не зрівняється з ходою у в’єтнамках. З-за того, що шльопок може легко сповзти, людині доводиться робити маленькі кроки, постійно втомлюючись.

5. Неякісні в’єтнамки можуть вбити
Шльопанці викликають рак, якщо вони зроблені з токсичного пластику з вмістом ВРА – речовини, що провокує розвиток ракових пухлин. Також в’єтнамки часто роблять з латексу, який здатний викликати алергічну реакцію у багатьох людей.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...