facebook

Українцям показали, як не віддавати всю зарплату на опалення

Стало відомо, за рахунок чого можна заощадити на платіжках за опалення взимку

Як відомо, у зимовий період часу до 70% від суми в платіжках – вартість опалення. Більшість українських багатоповерхівок відповідають нижчим класам енергоефективності – “Е” і “F”.

Це означає, що вони втрачають від 30 до 70% тепла. Гігакалорії “йдуть” через неутеплені вікна, стіни, підвал, дах, систему вентиляції.

Для того, щоб мінімізувати втрати тепла і не платити за обігрів повітря необхідно провести енергомодернізацію і скоротити обсяги споживання. Повне утеплення багатоповерхового будинку з установкою теплопункту може обійтися в кілька мільйонів гривень.

Експерти також радять українцям подбати про стан систем опалення заздалегідь, у літній період – промити труби, радіатори, прочистити бойлери в підвалах.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Іржаві труби, застарілі теплові пункти, непридатна теплова ізоляція можуть становити загрозу для будинку, оскільки обладнання може зламатися в будь-який момент, а старезна ізоляція збільшує втрати теплової енергії. Іноді звичайного ремонту може бути недостатньо, і опалювальну систему треба міняти повністю”, – розповідає експерт.

Крім того, існують міські програми співфінансування і державна програма “Теплі кредити”. Днями уряд прийняв рішення додатково виділити на “теплі кредити” 300 мільйонів гривень. Будь-яка українська сім’я або ОСББ можуть взяти кредитні кошти на заміну вікон, придбання матеріалів для утеплення.

Нагадаємо, за словами народного депутата від фракції «Самопоміч» Олени Бабак, в цей опалювальний сезон уряд повинен відмовитися від коригування тарифів на газ, тому що чергове підвищення тарифів неминуче призведе до знищення залишків середнього класу, який повинен утримувати себе і субсідіантів, кількість яких в окремих областях перевищила 60%.

Як раніше писала Politeka, НКРЕКП підвищила для ПАТ «Київенерго» тариф на поставку гарячої води, знизивши при цьому тариф на опалення.

 

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...