facebook

Убиті дороги і гори сміття: як “відпочити” за 20 тисяч у Затоці

Одеська Затока через втручання місцевої мафії та відсутність підтримки з боку влади так і не перетворилася на курорт європейського рівня.

Як повідомляє ТСН, ціни на проживання поблизу моря досить високі. Щоб провести 10 днів у не дуже сучасному номері з кондиціонером, на двох треба викласти 10 тисяч гривень.

Подружжю, яке приїхало на відпочинок з дитиною, доведеться підготувати ще тисячу гривень. Дорога на авто в середньому обійдеться в 3 тисячі гривень. Для повноцінного харчування варто відкласти ще 5 000 – 7 000 гривень: обід у кафе для сім’ї з трьох осіб обійдеться приблизно в 300 гривень. Загальний бюджет відпочинку двох чоловік складе 20 тисяч гривень (якщо будинок – поблизу моря).

Історик Олександр Вербицький, який уже 24 роки є громадянином Німеччини, обожнює відпочивати на середземноморському узбережжі. Після поїздки 60 кілометрами розбитої дороги від Одеси до Затоки чоловікові стало погано.

“Для мене така дорога, такий стан – це символ ставлення до людини. До жителя цієї країни. Продаж, здача і пейзаж. Однаковий, вибачте, пейзаж. Фантазії жодної. Якесь відчуття запустіння, байдужості, анархії. Класичне “і так зійде”. Поки люди це будуть приймати – нічого не зміниться”, – додає чоловік.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Але і це далеко не єдина проблема. При в’їзді в селище тягнуться кілометрові пробки, а Центральну алею Затоки перетворили в ринок стихійної торгівлі поряд із горами сміття. Ще одна проблема курорту – відсутність на набережній громадських туалетів і пляжних душів. Лише де-не-де стоять кабінки для переодягання.

Як повідомляв “Обозреватель”, у кінці березня тимчасово виконуюча обов’язки голови селищної ради Затоки Наталія Вернигора заявила, що близько 30 чоловік у військовій формі захопили будівлю місцевої поліції, а також селищної ради.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...