facebook

Закон про деокупацію наблизить момент впихування нам цих територій на умовах Москви, – експерт

Законопроект про деокупацію окремих територій Донецької і Луганської областей – мертвонароджений. Це спроба протягнути через парламент і українське суспільство “мінські договорняки”, тому що ключовими пунктами там є місцеві вибори, загальна амністія і самоврядування. Але це фактично виллється у федералізацію цих територій, чого добивається Росія.

Таку думку сайту “24” висловив військовий експерт Дмитро Снєгірьов.

Як зауважує експерт, хоча в документі гучно названо Росію країною-окупантом, немає жодних реальних кроків, які б це підтверджували. Натомість з української сторони починаються інформаційні вкидання так званими лідерами громадської думки про необхідність прийняття закону про амністію.

Не можна приймати закон про загальну амністію. Це повинно бути винятково в індивідуальному порядку. А законом про деокупацію намагаються завуалювати ухвалення загальної амністії. І не зовсім зрозуміло, як це може нас наблизити до моменту звільнення окупованих територій. Це наблизить до моменту впихування нам цих територій на умовах Москви,
– наголошує Снєгірьов.

Загальна амністія, за його словами, призведе до того, що ми начебто повернемо юрисдикцію української влади на Донбасі. Але, як підкреслює Дмитро Снєгірьов, там будуть лише ознаки української державності. Тобто майорітимуть синьо-жовті прапори, але всі військові підрозділи бойовиків будуть фактично афільовані в українські правоохоронні органи. Контроль за кордоном знову таки здійснюватимуть перевдягнуті в форму української армії бойовики.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Тому не зрозуміло, що від цього закону виграє Україна. Цим законом нас знову намагаються відкинути назад і віддати Україні ці території під виглядом “відновлення територіальної цілісності”. Але це буде фатальна помилка для України. Нас повернуть у найгірші часи відбудови російської імперії. Нам чітко показали, що ми діємо в фарватері російської політики. Якщо це станеться, то ми можемо надовго забути, що Україна – це гравець світовій шахівниці,
– наголосив Снєгірьов.

Нагадаємо, ЗМІ оприлюднили текст законопроекту Олександра Турчинова та РНБО про деокупацію Донбасу. У документі вперше прописано, що Російська Федерація здійснює збройну агресію та окупувала території України. Для відновлення суверенітету РНБО пропонує: 1) звільнити території та відновити конституційний лад; 2) захистити права і свободи людей, які постраждали через російську агресію.

Голова комісії Ради федерації Росії з інформаційної політики Олексій Пушков заявив, що законопроект про реінтеграцію Донбасу “не має ані найменшого шансу”. За його словами, подібний проект закону суперечить духу досягнутих в Мінську угод.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...