facebook

За розкішний пентхаус і корупцію: екс-президенту Бразилії винесли жорсткий вирок

Суд засудив екс-президента Бразилії Луїса Інасіу Лулу да Сілву до 9,5 років в’язниці, визнавши його винним у корупції і відмиванні грошових коштів.

Про це повідомляє “Російська служба BBC”.

Колишнього президента Бразилії і його дружину звинувачують у тому, що вони не задекларували розкішний пентхаус у курортному місті Гуаружа.

Крім того, за версією слідства, чоловік і жінка незаконно отримали $747,8 тис. від будівельної компанії OAS в обмін на сприяння в отриманні контрактів із держкомпанією Petroleo Brasileiro.

Уточнюється, що адвокати Да Сілви збираються подавати апеляцію на рішення суду, до цього екс-президент може залишатися на волі.

Відзначимо, це перший в історії Бразилії випадок, коли екс-президент засуджений до тюремного терміну за корупцію.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, 31 серпня 2016 Сенат Бразилії проголосував за відсторонення Ділми Русеф із посади президента країни. Після цього на посаду глави держави вступив Мішел Темер.

В уряді Русеф він займав пост віце-президента, що і дало йому право очолити країну після її відставки.

Як повідомляв “Обозреватель”, у травні 2017 року Бразилію охопили криваві протести проти президента Мішеля Темера. Люди влаштували зіткнення з поліцією і підпалили будівлю Міністерства сільського господарства. Вони вимагали припинити президентську програму суворої економії і відставки Темера.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...