facebook

Російським легкоатлетам заборонили виступати на Олімпіаді-2016

Рада IAAF одноголосно прийняла рішення залишити в силі відсторонення росіян.

151020
Російські легкоатлети не виступлять на Олімпіаді-2016, яка пройде в Ріо-де-Жанейро. Такий вердикт був винесений у Відні, де відбулося засідання Ради Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF). Заслухавши доповідь глави інспекційної комісії Руне Андерсена і розглянувши питання членства Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА), Рада IAAF одноголосно прийняла рішення залишити в силі відсторонення ВФЛА. Про це повідомляє журналіст BBC Метт Слейтер. “Це вже офіційно”, – підкреслив журналіст.

Нагадаємо, ще в листопаді 2015 року російські спортсмени були відсторонені від участі в легкоатлетичних змаганнях під егідою IAAF. За усунення російських легкоатлетів тоді проголосували 22 з 24 членів Ради, проти – лише один.

Перед цим Всесвітнє антидопінгове агентство звинуватило Росію в численних порушення антидопінгових правил і рекомендувало IAAF відсторонити російських легкоатлетів від участі у змаганнях під її егідою, в тому числі в Олімпіаді-2016.

Додамо, що 21 червня пройде засідання МОК, на якому може бути прийнято рішення про допуск окремих російських спортсменів в Ріо, повідомляє BBC. Також російські спортсмени можуть подати апеляції на рішення IAAF в Спортивний арбітражний суд в Лозанні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...