facebook

У Росії погрожують депортувати з країни 4 мільйони українців

Після того як в Україні оголосили про запровадження біометричного контролю на кордонах країни для всіх іноземців, в Росії вирішили запровадити заходи у відповідь. А також вигнати з країни частину українців.

Про це заявив перший заступник голови комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Франц Клінцевич в коментарі “РИА-Новости”.

Нагадаємо, 10 липня Президент України Петро Порошенко повідомив, що для громадян інших держав, які перетинають державний кордон України, буде запроваджено процедури збору біометричних даних. Після засідання РНБО Олександр Турчинов оголосив, що не пізніше 1 січня 2018 року Україна вводить біометричний контроль на кордонах, який стосуватиметься в першу чергу громадян Росії, які в’їжджатимуть на територію України.

“Введення системи попередньої електронної реєстрації для громадян Росії, які в’їжджають до Україну, або так званого біометричного контролю – це, по суті справи, встановлення візового режиму між нашими країнами, і його “упаковка” принципового значення не має”, – переконаний Клінцевич.

Відтак в Росії готуються до заходів у відповідь, які можуть безпосередньо стосуватися близько 4 мільйонів українців, які перебувають на території Росії. Саме їх можуть “попросити” покинути Російську Федерацію, заявив російський політик.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

 

До слова, віце-спікер Держдуми Ірина Ярова не менш різко відреагувала на біометричний контроль з боку України.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...