facebook

4 дружини: історія, яка Вас надихне

Жив-був багатий купець, у якого були 4 дружини. Він кохав 4-ту дружину, купував їй все найкраще, піклувався про неї та обожнював… Він також любив 3-тю дружину, він пишався нею, з нею він часто ходив до друзів. Але купець постійно боявся того, що вона втече з іншим.


Він також любив і другу дружину. Вона постійно допомагала йому порадами, була «паличкою-виручалочкою» в усіх справах, як тільки були якісь проблеми, саме вона допомагала йому порадою.
Перша його дружина була дуже вірним партнером і внесла значний вклад в його роботу, збільшення багатств, вона також була майстринею у всьому. Однак сам купець не надто сильно кохав її, він майже не помічав її, але вона душі в ньому не чула …
Одного разу купець захворів, всі думали, що він ось-ось помре. Він подумав про те, що встиг зробити в житті, чого ще не встиг і сказав собі: «Сьогодні у мене є 4 дружини, але коли я помру, то буду один, я не хочу залишатися самотнім …»
Отже, він запитав четверту дружину:
– «Тепер, коли мені залишилося недовго, скажи, підеш ти за мною в інший світ, адже я купував тобі найкраще вбрання, я дбав про тебе …»
На що дружина відповіла:
– «Звичайно, ні!» – вона сказала ці слова і пішла. Відповідь була ударом в серце…

Потім він покликав 3-ю дружину:
– «Я так сильно тебе люблю, тепер, коли мені залишилося недовго жити на цьому світі, скажи, підеш ти за мною?» – сказав чоловік.
– «Ні» – відповіла дружина. «Життя таке прекрасне, коли ти помреш, я знайду собі іншого». Серце купця стислося від цих слів.
Потім він звернувся до 2-ї дружини:
– «Я завжди просив у тебе поради, ти приходила мені на допомогу. Тепер мені знову потрібна твоя допомога. Коли я помру, ти підеш вслід за мною? »
– «Мені шкода, але цього разу я нічим не можу тобі допомогти» – відповіла дружина. «Я можу подбати про твою могилу, коли тебе не стане» – сказала вона. Це було як грім серед ясного неба.
Раптово пролунав голос:
– «Я не залишу тебе і піду за тобою туди, куди ти підеш» – це була перша дружина. Купець подивився на дружину, вона сильно схудла, він сказав їй, що краще буде, якщо вона буде про себе піклуватися, коли його не стане.
У всіх нас є 4 дружини. Четверта – це тіло. Не має значення, як сильно ми намагаємося добре виглядати, але воно не піде з нами на той світ. Третя дружина – це робота, статус і гроші. Після нашої смерті вони дістануться іншим людям. Друга дружина – це сім’я та рідні. Вони все життя допомагають і підтримують нас, але після нашої смерті вони можуть тільки приходити до могили.
І, нарешті, перша дружина – це наша душа, яку всі так часто ігнорують в гонитві за матеріальними цінностями, владою, багатством і задоволеннями. Але, навіть не дивлячись на такі відносини, саме душа буде нашою єдиною супутницею завжди і у всьому. Ніколи не забувайте оберігати і збагачувати її! Тому що найбільший подарунок, який ми можемо зробити для себе і всього світу, це дбайливе і уважне ставлення до своєї душі. Не забудьте поділитися притчею, це повинні знати всі.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...