facebook

Трамп завдав удару по очікуваннях Москви, – експерт про візит президента США до Варшави

Підсумки візиту президента США Дональда Трампа до Польщі стали для господаря Кремля Володимира Путіна холодним душем.

Таку думку висловив російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський у коментарі ресурсу “Гордон”.

За його словами, оточення Трампа виступало проти його “повномасштабної” зустрічі з Путіним, однак він особисто наполіг на цьому.

“Тобто Трамп не захотів зустрічі десь у коридорах біля туалету. Однак сьогоднішня промова Трампа у Варшаві стала для Путіна холодним душем. Уперше Трамп різко критикував Путіна і всю зовнішньополітичну діяльність РФ. І вперше американський лідер чітко озвучив вірність США п’ятій статті статуту НАТО, хоча на саміті Альянсу місяць тому він не зміг цього із себе видавити”, – підкреслює експерт.

Він також зазначає, що усі ці слова американська сторона підтверджує на справах: було підписано меморандум про продаж Польщі найсучаснішої системи протиракетної оборони.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Я з цікавості подивився російські ток-шоу – там публіка просто скаженіє від цього. Деякі навіть вимагають, щоб Путін відмовився від зустрічі з Трампом”, – зауважив політолог.

Також росіянин наголошує, що влада США приділяє особливу увагу ситуації в Україні.

Трамп завдав удару по очікуваннях Москви. Він славиться своєю непередбачуваністю. Що стосується санкцій, то навряд чи американський президент якось утішить Путіна. А сьогоднішня промова – дуже обнадійлива. Це приємна несподіванка. Думаю, це прелюдія до завтрашньої зустрічі з Путіним. До того ж не забувайте, що Тіллерсон відвідає Київ. Тобто американське керівництво приділяє особливу увагу Україні,
– додав Піонтковський.

Нагадаємо, 6 липння президент США Дональд Трамп відвідав з офіційним візитом Польщу, а 7 липня відбудеться його зустріч з Володмиром Путіним.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...