facebook

Продукт-вбивця: яку нeбезпеку в собі приховує рафінована олія

Про рафіновану олію. Без емоцій. Тільки факти

Спосіб виготовлення:

1. Екстракція. Насіння заливають нафтохімічним розчинником (частіше гексан). Інтернет на допомогу – ви можете легко дізнатися подробиці про цей отруйний наркотик-розчинник. Незважаючи на всі випарювання – гексан в олії залишається.

2. Рафінація. Видалення всіх корисних речовин, заради яких має сенс вирощувати насіння на олію: лецитин, хлорофіл, вітамін Е і мінерали.

3. Очищення. Вплив лужним розчином.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

4. Знебарвлення. Діатомовою землею. Або водяною парою під вакуумом.

5. Фільтрація. Тут олія втрачає каротин та інші залишки корисних речовин.

6. Дезодорування. Видалення ароматичних речовин шляхом прогонки водяної пари під вакуумом.

І ось це розливають по пляшках і називають олією. Про уловки маркетологів, що дозволяють впарювати це населенню, навіть говорити нічого.

У процесі такого «очищення» відбувається ломка і перекручення молекул жирних кислот, що призводить до створення молекул-виродків – трансізомерів жірних кислот, або – трансжирів.

Рафіновані олії містять до 25% трансжирів! Цих речовин в природі не існує! Тому організм не знає, як з ними впоратися і не може вивести їх назовню. З роками вони накопичуються і створюють великі проблеми організму: трансжири надзвичайно токсичні і породжують тяжкi наслідки – стрeс, атеросклероз, ішемію, хвороби серця, рaк, гормональні збої (наприклад – ожиріння) і т. Д.

А потім кажемо – хвороби помолодшали. Все просто!

Чому ж багатьом людям в нерафінованих оліях «запах не подобається»? На жаль, ми відвикли від натуральних ароматів. Хімічні ароматизатори повністю замінили нам природні запахи.

Це стрaшно. Це як … з фільмів про техногенне майбутнє, де аромат трави називається смородом, запах дощу – цвіллю, а світло сонця – нестабільним шкідливим освітленням.

На якій олії можна смажити без шкоди?

Не шкідливої, для смаження на олії, на жаль, не буває. Але те, що існують МЕНШ шкідливі, це правда. І зараз ми розберемо, яка саме:

КОКОСОВЕ МАСЛО

На першому місці стоїть харчове кокосове масло. Це єдине масло, яке не руйнується і не стає отруйним при нагріванні. Воно практично на 90% складається з насичених жирних кислот рослинного походження. Через це воно може витримувати температуру до 350 градусів, так що його можна використовувати при смаженні, і навіть при випіканні ваших улюблених страв.

Але є один мінус цього масла – воно не з дешевих. Якщо для вас це не проблема, то сміливо можете його купувати і смажити на кокосовій олії все, що вам хочеться. До речі, його використовують не тільки для випічки, але і для приготування будь-яких гарячих страв.

ОЛІЯ ВИНОГРАДНИХ КІСТОЧОК

Завдяки високому вмісту в складі олеїнової кислоти і низькому вмісту Омега-3 жирної кислоти виноградна олія відрізняється високою стійкістю до нагрівання до високої температури (точка «диміння» цієї олії становить 216 градусів), в зв’язку з чим вона може використовуватися для смаження або запікання в духовці (до зазначеної температури, не вище).

ОЛИВКОВА ОЛІЯ

Наступна олія, на якій можна смажити, це оливкова олія. Через те, що оливкова олія на 76% складається з мононенасичених жирних кислот, вона вважається однією з найбезпечніших, які можуть застосовуватися при смаженні.

Для самих нетерплячих розповімо про те, як рафінують рослинну олію

А ось так: беруть насіння і заливають його … гексаном.
(прим. Гексан – це органічний розчинник, аналог бензину).

Після того, як з насіння виділяється олія, гексан видаляють парами води, а те, що залишилося – луг. Потім отримане обробляється водяною парою під вакуумом, щоб відбілити і дезодорований продукт. І потім ЦЕ розливають в пляшки і гордо іменують олією.

ЧОМУ ж така рослинна олія приносить ШКОДУ? Та тому, що як не обробляй, а залишки БЕНЗИНУ та інших хімікатів все одно містяться в олії.

Рафінована олія, що пройшла теплову і хімічну обробку, збіднена білками, вітамінами, фосфатидами, каротином і хлорофілом. ЇЇ жирний склад відрізняється від початкового, а СТІЙКІСТЬ до окислення знижена.

А народ роками вживає цю олійку з бензинчиком і дивується, що старіє швидко, що рaк помолодшав.

Думайте, чим ви харчуєтеся або за вас подумають інші!

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...