facebook

В ООН відповіли на критику України: Не відмовляємося від слів

Організація об’єднаних націй не відмовлятиметься від своїх слів про роль РФ у припиненні війни в Україні, заявив спікер генсека ООН Стефан Дюжаррік

5ec5f27316bb3bf616a6fead3970abfe

Прес-секретар генсека ООН Стефан Дюжаррік заявив, що організація не має наміру відмовлятися від своїх слів. Про це він сказав, коментуючи критику України на адресу заяви Пан Гі Муна про те, що Росія повинна зіграти критично важливу роль у припиненні конфлікту в Донбасі. Про це повідомляє Associated Press.

“Ми не збираємося відмовлятися від того, що сказали. Я не збираюся аналізувати або реагувати на критичні зауваження, які можуть бути отримані”, – заявив Дюжаррік.

У первинному тексті виступу Пан Гі Муна в Санкт-Петебурзі, який розповсюдила ООН, він заявляє, що Російська Федерація як постійний член Ради безпеки ООН “покликана відігравати важливу роль” у вирішенні нагальних глобальних проблем – “від припинення конфліктів в Сирії і Україні”, захисту прав людини до запобігання розповсюдженню зброї масового ураження.

У озвученій Пан Гі Муном версії промови він, однак, не згадав Україну. Пізніше слова про конфлікт зникли і з текстової версії виступу генсека на сайті ООН.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

16 червня постійний представник України при ООН Володимир Єльченко заявив про своє глибоке обурення заявами генерального секретаря ООН.

.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...