facebook

Син Шухевича жорстко відреагував на заяви Польщі стосовно Бандери

Український політичний діяч, народний депутат Юрій Шухевич відреагував на заяву голови польського МЗС про те, що Польща накладе вето на потенційний вступ України до ЄС, якщо не будуть вирішені історичні питання. Про це повідомляє Еспресо з посиланням InfoResist.

Як зазначив син головнокомандувача УПА, якщо застосовувати логіку польської сторони щодо того, що Степан Бандера та Роман Шухевич нібито є перешкодою для євроінтеграції України, тоді можна вважати, що “їх (поляків. – Ред.) взагалі незаконно прийняли (до ЄС. – Ред.)”.

Шухевич-молодший назвав кілька прикладів, через що Польщі можна пред’явити претензії.

«Наприклад, те, що вони реалізують, і ті фальсифікації, які вони робили. І те, що вони робили практично до українізації на Волині в 30-х роках, то осадництво. Потім “Операція Вісла”. До речі, 11 млн німців – це також гeноцид людей, яких вони вислали із західних земель. Тому що однією з форм гeноциду є масове переселення, виселення народу. Вони це з українцями зробили, вони це зробили і з німцями. І я вважаю, що їх в такому випадку незаконно прийняли в ЄС, якщо вони не каються, а вони за це не каються”, – пояснив він.

Якщо Польща не відмовиться від антиукраїнської риторики, говорить Шухевич, її надалі складно буде вважати партнером України.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Навіщо такі партнери? Вони такі партнери, які хочуть, щоб ми танцювали під їх дудку. Зрештою, хто такі поляки, що повинні нам вказувати хто для нас герой, а хто не герой, хто заслужив перед Україною, а хто не заслужив?”, – обурився нардеп.

Політик вважає, що українській владі слід перестати “боятися” та “прогинається перед кожним голодранцем”.

“Вихід? Знаєте що? Я би плюнув полякам в пику і вся ситуація. Тому що через те, що ми прогинається перед кожним голодранцем, то ми так і виглядаємо. А що в Москві скажуть, а в Варшаві скажуть, а в Берліні скажуть, а в Брюсселі скажуть? Зрештою, а в Києві що скажуть? А в Києві нічого не будуть говорити, тому що бояться, як перелякана миша, яка не знає куди кинутися”, – наголосив Шухевич.

Перед цим міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що поляки накладуть вето на потенційний вступ України в ЄС, якщо не будуть вирішені історичні питання і питання прав національних меншин.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...