facebook

Українські збройні сили увійшли до топ-30 найсильніших у світі

В оновленому рейтингу бойової потужності держав світу Україна стала 30-ю.
Ресурс Globalfirepower опублікував черговий щорічний рейтинг бойової потужності держав світу Military Strength Ranking, пише news.platfor.

Цей аналіз вважається одним із найавторитетніших у світі, який весь час розширює обсяг даних та географію. В 2017 до переліку увійшло 132 країни.

Для порівняння військової могутності автори використовують складну методику, в якій враховуються понад 50 різних чинників. При цьому заради більшої об’єктивності застосовується система бонусних і штрафних балів. Аналітики не враховують ядерну зброю і нюанси керівництва країни, однак беруть до уваги географічні особливості держави, виробництво і споживання деяких ресурсів та інші фактори. Список складається під егідою британського University of St Andrews.

Підсумковий рейтинг – це число з чотирма знаками після коми. За методикою Globalfirepower, в ідеалі індекс держави має дорівнювати 0,0000, однак такий високий показник в реальності неможливий. Наприклад, лідер 2017 року, США, має оцінку 0,0871, а Суринам, що знаходиться на останньому, 132-му місці рейтингу, отримав 5,0495.

Українські збройні сили стали 30-ми з показником 0,5715. По сусідству з нами знаходяться Швеція та Чехія. Минулого року вітчизняні бійці також стали 30-ми. Докладніше прочитати про висновки і статистику щодо України можна тут.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Перші місця рейтингу традиційно зайняли відповідно США (0,0871), Росія (0,0941) і Китай (0,0955).

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...