facebook

Український стартап швидких мікропозик отримає 75 000 євро інвестицій

Український сервіс швидких мікропозик Taplend потрапив в акселеративну програму італійського банку Sella (Gruppo Banca Sella) – SellaLab. За умовами програми, команда пройде п’ятимісячну акселерацію в місті Бьелла в П’ємонті і місячну програму в Фінтех-акселератор Level39 в Лондоні. Також стартап отримає 75 000 євро інвестицій від банку.

10books-startups

 

Сервіс покликаний вирішити дві проблеми позичальників: повільний процес отримання грошей і високі процентні ставки. За допомогою Taplend користувач може або позичити гроші у друзів зі списку контактів (телефонної книжки або Facebook), або взяти позику у банку через додаток на iPhone. У першому випадку транзакція проходить без будь-яких комісій. Якщо ж жоден з друзів не підтвердив запит про позику або позичив недостатню суму, додаток покаже користувачеві банківські пропозиції по мікрокредитів.

Taplend заснували Віктор Ігнатюк та Сергій Матчук. Це не перша акселеративна програма стартапа: раніше Taplend пройшов акселерацію на Technation в Казахстані, а потім – в краківському hub: raum за програмою # WARP4. У лютому 2016 роки команда привернула $ 120. 000 ангела і стала партнером холдингу Softinvest (на яких умовах – сторони не розкривають).

Наступним кроком мало би бути запуск платформи в США – тестовими майданчиками повинні були стати легендарні університети Берклі і Стенфорд. Однак плани змінилися – Taplend змістив фокус в бік Європи. «На жаль або на щастя, життя внесло корективи: спочатку один наш партнер не зміг виконувати зобов’язання, а потім і другий – PayPal, налагодження роботи з яким зайняло багато часу і ресурсів наших розробників. З огляду на обставини, що склалися, ми вирішили відкласти запуск в Америці і переорієнтуватися на ринок Європи », – пояснив засновник і CEO Taplend Віктор Ігнатюк. Сервіс ще не запущений, орієнтовних термінів в компанії не називають.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

З представниками Sella Bank Ігнатюк познайомився в Копенгагені на конференції з фінансових інновацій Money 20/20 і дізнався про акселеративну програму для Фінтех-стартапів. Taplend пройшов відбір у фінал, а потім – до четвірки кращих команд на акселерацію в SellaLab. «Тепер збираємо речі і готуємося до від’їзду. Спочатку оговтується в Італію, а останній місяць програми проведемо в Level39 – без перебільшення, кращому в світі місці для розвитку Фінтех-інновацій », – розповів Віктор.

Крім грошей та навчання, стартап отримає доступ до всіх API італійського банку, ліцензія якого дозволяє Taplend запустити сервіс в усіх країнах Європи, а також доступ до клієнтської бази Sella Bank. До слова, це один з найстаріших і найбільш інноваційних банків Італії – Banca Sella був заснований в 1886 році, а в 2016-м ввів окремий Фінтех-напрямок, який розвиває у власному акселератор SellaLab.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...