facebook

У Криму – катастрофічна ситуація з водою, Путін готує Україні ультиматум, – оглядач

В анексованому Криму виникли серйозні проблеми із забезпеченням півострова питною водою. Відтак, глава Кремля може піти на радикальний крок – висунути Україні ультиматум.

Про це пише політичний оглядач Сергій Стельмах у блозі для видання “Крим. Реалії”.

Справа в тому, що Росія не може забезпечити Крим водою без участі України. Тож Путін може зажадати: або Україна розблокує Північнокримський канал, або він застосує силу.

“Визнати власну неспроможність Кремль не може. Москва готує інформаційний ґрунт для майбутнього ультиматуму Україні: або Київ розблокує Північнокримський канал, або Кремль застосує силу”, – вважає Стельмах.

Він наводить слова секретаря російської Ради безпеки Миколи Патрушева, який провів виїзну нараду в Криму. Він заявив про катастрофічний стан водопостачання півострова і звинуватив “недружню” Україну в спробах дестабілізувати обстановку в регіоні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Заяви Патрушева – не просто слова рядового чиновника. Йдеться про персону, що входить в найближче оточення президента Володимира Путіна…І якщо темою поставок води перейнявся Патрушев, значить питання обговорювали на найвищому рівні в Кремлі. І це має принципове значення”, – наголошує аналітик.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...