facebook

Від лукавого, – Лавров прокоментував ініціативи щодо Донбасу та посперечався з МЗС Німеччини

Голови МЗС Росії та Німеччини обговорили ситуацію щодо Сходу України, війну в Сирії та зустріч Трампа з Путіном.

Офіційно зустріч Лаврова і Габріеля була присвячена відкриттю 14 конференції міст-побратимів Росії і Німеччини, пише DW.

Проте зустріч радше нагадувала відкриту дискусію. Голова МЗС Німеччини Зігмар Габріел висловив подив, чому перемир’я на Донбасі не може тривати довше, аніж протягом періоду збору врожаю.

На що Лавров зазначив, мовляв, роздуми про нові ініціативи щодо врегулювання ситуації на сході України – “від лукавого”. Він наголосив на необхідності виконання мінських угод, які ж сама Росію, у свою чергу, не виконує, з чим погоджується більшість залучених до вирішення конфлікту на Сході України сторін.

Суперечка торкнулась також і війни в Сирії. Лавров тримався позиції, що саме США свідомо провокує Росію на конфлікт та прикривається секретними розвідданими. Зігмар ж дорікнув колезі, що той пробує виправдовувати диктаторський режим Асада.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Президент Асад очолює режим, який може піддавати тортурам тисячі людей. Я впевнений, що сирійським військовим не важко буде застосувати хімічну зброю проти супротивників Асада,
– сказав глава німецького зовнішньополітичного відомства.

Також він “здивувався б”, якби Трамп та Путіном не перестрілись на саміті G20, який незабаром відбудеться

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...