facebook

Закохалися на весіллі своїх дітей

Тетяна з важким серцем їхала додому з італійських заробітків. Здавалося б, душа має співати, бо ж дочка заміж виходить! Ще й доволі вдало: майбутній зять – викладач університету, незабаром захистить кандидатську, сват – власник мережі ресторанів. Щоб освідчитися її Аллусі, хлопець повіз її у сам Париж, де на Ейфелевій вежі запропонував заміжжя. Усе це мало би тішити заробітчанку, проте гнітила думка: якраз напередодні весілля дізналася, що чоловік знайшов іншу.

Тетяна тяжко наймитувала за кордоном уже десять років. Малу дочку покинула на своїх батьків і чоловіка та подалася на заробітки. З роботи на заводі скоротили, чоловіка також. Спочатку старалися їздити по товар у Польщу, потім раз «прогоріли» і перестали цим займатися. Нічого не лишалось, як Тетяні податися на заробітки аж в Італію, куди ще раніше поїхали знайомі жіночки.

Про те, як було на початках важко, рідним не казала, все тамувала у своїй душі: не хотіла, щоб зайвий раз переживали. Їм теж самим удома було нелегко. Не раз чула у трубці п’яний голос чоловіка – не витримав розлуки, став випивати.

Гнітило, що не змогла бути на заручинах доньки, лише по телефону керувала, у що вдягнутись, як накрити стола, які страви приготувати…

– Мамо, – сердилася донька, – ти давно була вдома і не уявляєш, що подають зараз до столу. Які канапки та кава?! Мамо, ми живемо не в Італії! Тут треба, щоб столи ломилися, бо ще подумають, що ми біднота.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У неділю Таня ходила біля синьйори сама не своя, переживала, як минуть заручини, аби чоловік нічого не втнув, чи вистачить їжі. Тож ледве дочекалася вечора, коли закінчилася гостина, і подзвонила до Вадима. Він, на диво, був тверезий.

– Ну, як усе пройшло? Як свати? – щиро цікавилася.

– О-о, такі багаті! – презирливо протягнув чоловік. – Бачила б ти, на якій машині приїхали. Правда, сват сам, бо ж його жінка помeрла давно. Був, мабуть, з молодою кoханкою. Такі інтелігенти, що аж нудить…

– Ти б тішився, що дочка заміж добре виходить, – з докором кинула і не стрималася: – Чи заздриш, що чоловік може гроші заробляти?

Та Вадим лише зі злості кинув трубку:

– Як ти мене дістала!

А через місяць, якраз напередодні вильоту з Італії, чоловік подзвонив із самого ранку. Стривожилася, бо боялася таких несподіваних дзвінків.

– Що сталося? – занепокоєно запитала.

– Так от… Щоб не було тобі сюрпризом… – чоловік перескакував через слова. – Коротше. Я з тобою розводжуся. Ми нічим не зв’язані. Алка заміж виходить. Так що прощай.

– Хто вона? – видушила.

– Валя-медичка, ти її знаєш.

Таню ніби хто огрів по голові. Так цинічно, підступно брехати їй, крутити за спиною шури-мури!.. А вона ні сном ні духом не відала про підлу зраду, дзвонила, цікавилася його здоров’ям, посилала гроші. Від цих думок до горла підступали сльози. Хоч би після весілля сказав, щоб так не мучитися.

Весілля було шикарним. Щоб не впасти в бруд лицем перед багатим сватом, Тетяна неабияк потратилася. З тривожним серцем чекала першої зустрічі з батьком нареченого, бо із чоловікових слів видався пихатим і неприємним. Боронь Боже, щоб через їхню бідність принизливо ставився до її дочки.

Тож коли до будинку під’їхав кортеж молодого, очима у натовпі шукала гонорового свата. Нарешті. Вийшов з машини високий сивочолий чоловік, очевидно, на років десять старший від Тетяни. Побачивши її, щиро посміхнувся. Оця його усмішка, справжня, не награна, збила Тетяну з пантелику. Ба більше – від його пильного погляду, що зазирав у душу, тілом пробігли мурашки. Ніби на першому побаченні зустрілася з коханим…

– Ви така гарна жінка, – щиро зробив Тетяні комплімент, без якогось підлабузництва, натякаючи на її струнку фігуру та моложаве обличчя. – Виглядаєте, як Аллина сестра.

Про це не раз чула від доньки синьйори та її коліжанок, які вихваляли Тетянину моложавість і відкрито заздрили, випитуючи секрети. Все казали, що виглядає не більше як на 35, хоча Тетяна відсвяткувала вже 45.

Від сватових слів та його глибокого погляду зашарілась, як дівчина. Це дивне відчуття не полишало Тетяну все весілля. На другий план відійшли клопоти, урочистості, наречені – існував лише сват. З невідомим почуттям чекала, коли підійде, коли посміхнеться, коли запросить до танцю. Тим паче він був сам, без своєї молодої кoханки, про яку казав чоловік.

Не минуло після весілля і кількох днів, як до Тетяни приїхав у гості сват, мовляв, захотів ближче познайомитися з батьками невістки. Потім він так зачастив, що чоловік спересердя спльовував: навіщо той багач їздить? І лише Тетяна знала причину тих візитів.

Вона відчула, як їхніми тiлами пробіг струм, коли він уперше випадково торкнувся її руки, коли наче по-дружньому обійняв її за стан, коли обпікав щоку його ніби родинний поцілунок… Марила ночами про цього чоловіка і не почувала ніякого гріха. Сват удівець, тож тут совість не мучила. Зі своїм Вадимом давно не жила як із чоловіком – знайшов їй заміну.

Вони не стримали своїх бажань останнього вечора перед її від’їздом в Італію. Сват приїхав ніби попрощатись. А насправді…

– Ти бачиш, що я сам не свій, – шепотів за спиною, обійнявши її тоненьку талію.

Тетяна якраз поливала квіти у садку. Від чужого ока їх ховали яблуні з великими кронами. Жінка затремтіла, її очі зрадницьки забігали. Коли повернулась лицем до свата, побачила у його очах стільки ніжності, любові й тепла, що не мала сил більше тамувати свої почуття.

– Я кличу тебе заміж, – почула перед тим, як їхні вуста злились у солодкому поцілунку.

Наступного дня Тетяна поїхала не в Італію, а у Львів – у сватів будинок.

Відтоді минуло десять років. Спочатку обидві родини були шoковані, а особливо Вадим – навіть не уявляв, що його Тетяна ще комусь потрібна, крім нього. Зі своєю новою дружиною живе як пес із котом. А Тетяна нарешті стала коханою жінкою, а не наймичкою.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...