facebook

Медведчук розповів, чому українці вважають невірним зовнішньополітичний курс країни

У своїх висновках політик спирається на соціологічні опитування КСМІС та соціологічної служби Центру Разумкова

70490

Українці вважають, що провладна команда веде країну в неправильному напрямку. Про це у своєму блозі пише лідер “Українського вибору – Право народу” Віктор Медведчук.

У своїх висновках політик спирається на соціологічні опитування КСМІС та соціологічної служби Центру Разумкова.

“Безперечним лідером народної недовіри стала “перезавантажена”, проєвропейська, реформаторська (як нас запевняють) Верховна Рада — майже 87% респондентів негативно оцінюють її діяльність. Цьому є просте і логічне пояснення. Українці розуміють: народні депутати, яким вони делегували право представляти їх інтереси, не виконують свої функції. Голосуючи за закони, яких від Києва вимагають міжнародні інституції та кредитори, депутати ВР керуються міркуваннями геополітичної, політичної або євроінтеграційної доцільності, але ніяк не інтересами країни і народу”, — стверджує політик.

Незважаючи на те, що сьогодні 66,7% українців вважають єдино правильним способом врегулювання конфлікту на Донбасі “продовження міжнародних переговорів до повного врегулювання”, представники “партії війни” у ВР, за словами Медведчука, відмовляються чути вимоги народу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Депутати провладних політичних сил не приховують, що вони не будуть голосувати не тільки за зміни до Конституції, але і за “закон про амністію”, спеціальний статус Донбасу, закон про вибори. По суті, це означає невиконання політичної частини Мінських угод і замороження конфлікту на Донбасі. Але при цьому представники влади переконують українську і світову громадськість, що шукають дипломатичні шляхи врегулювання конфлікту на Донбасі”, — обурюється політик.

Він також нагадав, що навіть багатомільярдні втрати України від ЗВТ з ЄС не змогли змінили вектор зовнішньоекономічної інтеграції країни.

“Український товаровиробник так і не зміг вийти на “ємний і перспективний” ринок країн Євросоюзу. Все, що цікавить ЄС, ― це дешева українська сировина. Чи варто дивуватися, що більшість українців вважають невірним напрямок, у якому рухається країна. І з кожним днем таких людей в Україні стає тільки більше”, — стверджує лідер “Українського вибору – Право народу”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...