facebook

Турчинов вказав, хто стоїть за хакерською атакою на Україну

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що вже можна говорити про російський слід у масовій хакерській атаці на Україну. Про це повідомляє прес-служба РНБО, передає 24 канал.

Також Турчинов додав, що державні установи, які стали постраждали через хакерську атаку вірусом-вимагачем Petya.A. в Україні, не виконували рекомендацій Національного координаційного центру кібербезпеки.

Він пояснив, що усі установи, які виконали рекомендації центру кіберпезпеки і були включені до захищеного вузла інтернет-доступу не постраждали.

“Зараз фахівці з питань кібербезпеки в оперативному режимі надають допомогу держустановам, які з суб’єктивних причин не увійшли до захищеного контуру, об’єктам критичної інфраструктури, а також банківському сектору”,- додав Тручинов.

Він наголосив, що рішення Національного координаційного центру кібербезпеки має бути обов’язковими для виконання всіма державними установами.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Йдеться про необхідність всім держустановам увійти до захищеного контуру інтернету та виконували всі вимоги фахівців з кібербезпеки. Також рекомендуємо зробити це і банківським установам, насамперед, державним”,- додав Турчинов.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...