facebook

Український школяр виграв міжнародну олімпіаду GENIUS

Микола Іванченко, вихованець Малої академії наук (МАН) України, презентував винахід, який допоможе очищувати воду від розлитої нафти. Саме цей проект допоміг йому отримати перше місце на олімпіаді GENIUS, яка проходила в місті Освего (штат Нью-Йорк).

Парубок наголошує, що його гідрофобний адсорбент буде збирати лише нафту, а воду просто відштовхуватиме. Відповідно, нафта буде збиратися в грудочки, які можна буде зібрати й відправити на нафтопереробне виробництво. Цікаво, що цей адсорбент здатний набрати у сім разів більше рідини, ніж важить сам. Таким чином можна буде зберегти і природу, і не втратити нафту.

Також Миколу запросили на ще один міжнародний науковий конкурс у Тунісі “І-Fest”. Туди він потрапить одразу на фінальний етап.

Коротко про: GENIUS – це один з найбільших наукових конкурсів, у якому, крім США, беруть участь школярі з усього світу. Зокрема, з таких країн як: Корея, Індонезія, Киргизстан, Мозамбік, Іспанія, Польща, Тайвань. Цьогоріч за перше місце змагалися понад 750 учасників. Сама ж олімпіада сприяє глобальному розумінню екологічних проблем і досягненню стійкості завдяки базовій науці, мистецтву, творчому письму, інженерії, дизайну та розвитку бізнесу.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...