facebook

Найстарші діти у родині успішніші, ніж їхні брати та сестри – німецькі вчені

Діти, народжені першими у родині, на 24% стають топ-менеджерами та займають керівні посади частіше, ніж ті, хто народився другими, й на 28% успішніші за тих, хто народився третіми й далі.

Такі результати дослідження представили фахівці Інституту економіки IZA у Бонні (Німеччина), йдеться на The New York Post.

Аналітичні дані фахівці пояснюють тим, що найстарші діти у родині із раннього віку перебирають на себе роль лідера, намагаються бути більш емоційно стабільними, наполегливими, брати на себе відповідальність та проявляти ініціативу у різних життєвих ситуаціях.

У підлітковому віці це виявляється у бажанні завоювати батьківську довіру, наприклад, читаючи книги та проводячи час над домашніми завданнями.

За даними німецьких дослідників, молодші діти у родині зазвичай проводять на годину менше за книжками, ніж їхні старші брати й сестри.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Йдеться не про анатомію, вважають учені, оскільки результати дослідження показали, що коли найстарша дитина покидає сім’ю, її лідерські функції перебирає на себе наступна за старшинством.

Серед багатьох факторів впливу на те, що перша дитина успішніша, фахівці називають суворість батьків. За першою дитиною наглядають більше, вимагають слухняності, ставляться до неї суворіше. Коли ж народжується друга й всі наступні – батьки стають менш вимогливими, вважають фахівці.

“Першу дитину можна назвати своєрідною “морською свинкою”, тому що до її появи батьки не мали досвіду виховання нащадків. Через це дорослі мають більше очікувань та вимог до неї. Пізніше старші діти займають домінантну позицію у стосунках із молодшими братами і сестрами”, – розповів доктор Фран Волфіш.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...