facebook

В Україні зросла популярність сервісів оренди авто

Через збільшення потоку іноземців, котрі приїжджають до України, попит на послуги прокату за 5 місяців 2017 року збільшився на 68% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Інтерес українців до прокату збільшився на 14%, пише UBR.

Разом з цим, під час проведення Євробачення, незважаючи на масштабність заходу, не було відчутного збільшення попиту на прокат машин. Причина, як підозрюють експерти – проведення заходу в одному місті.

“Тим не менш, обсяг зданих в оренду машин в травні збільшився через початок сезону, який триватиме до кінця жовтня”, – пояснив директор міжнародної корпорації з прокату автомобілів Avis Хайм Капельник.

Найбільшим попитом серед, за даними Avis, є авто економ-класу, малогабаритні машини на механіці і автоматі (група А, наприклад, Ford Fiesta), B (наприклад, VW Polo) і Е (VW Golf 7 на автоматі), група F, представницькі авто “бізнес-класу” (VW Passat), люкс сегмент – група J (Audi А6 або BMW 5). Також користуються попитом повнопривідні автомобілі (група L – VW Tiguan або Toyota RAV4 і групи М і P – Audi Q7 або Toyota LC Prado).
“Клієнт бронює не конкретно марку і модель авто, а групу, яка складається з автомобілів подібного класу і характеристик, але різних виробників”, – зауважив Капельник.

Вартість прокату стартує в середньому від 30 дол./день за економ-клас, а автомобілі сегмента “преміум” коштують від 150-200 дол./день. Середня тривалість оренди як минулого, так і цього року становила 12 днів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також на ринку спостерігається попит на легкі малотоннажні вантажні автомобілі, наприклад, Ford Transit і Mercedes Sprinter. На ринку є компанії, які пропонують і послуги оренди мотоциклів, які в літній період теж користуються чималим попитом.

В цілому, як каже Капельник, ринок виходить із кризи. Наприклад, 2016-го парк автомобілів членів Асоціації лізингодавців зріс сумарно на 22% порівняно з 2015-м, утилізація авто зросла на 10%, кількість прокатних днів – на 38%, а кількість прокатних договорів – більш ніж на 50%.

Позитивна динаміка зберігається і поточного року. Скасування віз для українців також може підстьобнути інтерес до резерву прокатних авто за кордоном через наші компанії.

В майбутньому авто прокатники планують також запустити і новий формат прокату – time sharing або погодинна оренда, що має посприяти зменшенню потоку автомобілів в місті і позитивно вплинути на зниження викидів СО2 за рахунок використання для цього виду послуг електромобілів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...