facebook

Черговий гучний провал СБУ: чим займаються спецслужби в час війни

Резонансна подія останніх днів: в Києві кілер напав на чеченського добровольця Адама Осмаєва та його дружину Аміну Окуєву.

Хоробра жінка не розгубилась, відкривши в найманого вбивцю вогонь з нагородного пістолета. Чим врятувала і себе, і чоловіка. Кілером виявився росіянин, справжнє прізвище якого Артур Денісултанов. Він один з наближених до чеченського президента Рамзана Кадирова і вже був заарештований раніше в Австрії.

Тамтешні правоохоронці підозрювали Денісултанова в переслідуванні одного з чеченських політемігрантів. Після арешту, Денісултанов був депортований до Росії, але під час допиту розповів австрійцям, що Кадиров затвердив розстрільний список з 300 людей, які є його особистими ворогами і яких належить знищити.

Слова Денісултанова підтвердилися, оскільки через півроку після його депортації в Австрії було вбито Умара Ісраїлова – відомого опонента чеченського президента. Тепер давайте поглянемо на цю фотографію. Це фото українського закордонного паспорту на ім’я Олександра Дакара, який мав при собі Денісултанов під час невдалого замаху в Києві на Адама Осмаєва та Аміну Окуєву. Це не звичайний паспорт, бланк якого можна було б купити в якомусь паспортному столі.

Ось відмітка про те, що це біометричний паспорт і виданий він не так давно – в 2016 році. Вже через 2 роки після початку війни з Росією. А особливість біометричних паспортів в тому, що при їхньому оформленні скануються відбитки обох вказівних пальців і спеціальним чином оцифровується фото власника паспорту. Щоб по рисах обличчя шукати людину в спеціальній базі, навіть якщо власник паспорту змінить зовнішність.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Денісултанов міняв зовнішність і прізвище не раз, був в базі особливого контролю європейських правоохоронців, але при цьому спокійно отримав фальшиві біометричні документи в Україні і ретельно готував вбивство відомого чеченського добровольця Осмаєва, який воював на боці українських добровольчих батальйонів в Донбасі.

До речі, нагадаю, що в часи лояльного до Кремля Януковича, Адам Осмаєв був засуджений в Україні за начебто підготовку вбивства російського президента Путіна. Тому не дивно, що Осмаєв міг потрапити в список особистих ворогів чеченського президента Кадирова. А той, відтак міг послати свого вірного найманця Денісултанова для ліквідації Осмаєва. Отже, відомий чеченський кілер з оточення Кадирова вільно пересувається Україною, отримує підробні документи, його справжні чи сфальсифіковані біометричні дані заносяться в державну комп’ютерну базу даних.

І ще на додачу, як заявив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, Денісултанов неодноразово виїздить з цим паспортом до Росії. Відтак постає питання: чим в цей час займається СБУ? А СБУ в цей час, як відомо організовує акції протесту біля помешкань громадських активістів. СБУ в цей час “кришує” експортерів горіхів та імпортерів скрапленого газу. А родина першого заступника глави Служби селиться в дорогому будинку і купує люксові джипи.

Пригадуєте, як перший заступник глави СБУ перелякався через моє питання про походження чималих статків його родини. Коли ми його впіймали буквально на гарячому, не в його задекларованій кімнаті в гуртожитку. А в незадекларованому маєтку під Києвом.

 

Відтак, гірка правда: в часи війни з Росією, яка ведеться вже фактично в Києві, на СБУ сподівань зовсім не багато. І вчинок Аміни Окуєвої – жінки, яка захистила себе і чоловіка сама, найкраще цьому підтвердження. Такою є правда сьогодні. Побачимося незабаром. На все добре!

Автор: Дмитро Гнап

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...