facebook

Порошенко: У безвізу не буде кінця (відео)

Президент України Петро Порошенко під час урочистих заходів із нагоди введення безвізу з Євросоюзом на Європейській площі в Києві заявив, що в безвізу є початок, а кінця – не буде. Про це повідомляє прес-служба Глави держави, передає “Корреспондент”.

“У безвізу є початок, а кінця – не буде. І ми всі в цьому впевнені, тому що я вірю у велике майбутнє сильної, об’єднаної Європи, яка солідарна з нами, українцями … І безвіз має не тільки символічне, але й практичне значення: влада виконала реформаторський план щодо візової лібералізації. І тепер ми працюємо над тим, щоб безвіз став доступним для більшої кількості українців”, – заявив Порошенко.

Президент також зазначив, що вважає символічним той факт, що безвізовий режим із Євросоюзом вступить в силу напередодні Дня Росії, який відзначається 12 червня.

“Наше остаточне і безповоротне розставання з Москвою відбудеться напередодні 12 червня – головного державного свята Росії, дня проголошення її суверенітету. І в цьому є певний символізм. Ми нарешті незалежні один від одного політично, економічно, газово-енергетично і навіть духовно ми, нарешті, вільні від їх скрепів”, – сказав Порошенко.

Президент процитував вірш російського поета Михайла Лермонтова: “Прощай, немытая Россия, страна рабов, страна господ. И вы, мундиры голубые, и ты, им преданный народ”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Порошенко окремо звернувся до тих росіян, які знаходять в собі мужність засуджувати російську агресію проти України словами іншого поета – Олександра Пушкіна: «Товарищ, верь, взойдет она, звезда пленительного счастья, Россия вспрянет ото сна, и на обломках самовластья напишут ваши имена».

Також Порошенко поскаржився, що Україна заплатила дуже високу ціну за свій європейський вибір і незалежність.

“Єдине, що засмучує, це надзвичайно висока ціна, цей той кривавий рахунок, який нам українцям виставив Кремль за наше право самим будувати своє життя”, – сказав лідер української держави.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...