facebook

Американський інвестор розповів деталі бандитського захоплення Житомирської кондфабрики “ЖЛ”

“30 грудня 2015 року без єдиного документа на фабрику прийшло 500 озброєних “ментів”, а вже 5 січня там було 500 нацгвардійців”, – згадує власник підприємства.

Американський інвестор, власник Житомирської кондитерської фабрики “ЖЛ” Ігор Бойко в ефірі телеканалу ZIK розповів деталі рейдерського захоплення його підприємства за вказівкою міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і народного депутата України від фракції “Народний фронт” Сергія Пашинського.

Згідно з повідомленням, 27 листопада 2015 року за наказом міністра юстиції Павла Петренка кондфабрику “ЖЛ” виключили з Єдиного державного реєстру, а замість неї внесли фіктивне підприємство. За словами власника фабрики, саме нардеп Пашинський дав вказівку здійснити рейдерське захоплення фабрики. Не виключається тут і “рука президента”, оскільки “ЖЛ” – головний конкурент фабрики “Рошен”, власником якої є Петро Порошенко.

“В Україні наша фабрика розвивалася динамічно. Більш того, ми експортували свою продукцію в 37 країн світу, а “Рошен” – в 28. Однак зараз всі наші рецептури вкрала фірма “Рошен” і виробляє 30% нашої продукції”, – говорить Бойко.
Разом з тим, за його словами, Порошенко особисто заявляв, що допоможе залагодити конфлікт на кондитерській фабриці “ЖЛ”, зокрема про це він говорив і Денису Долинському, співзасновнику ТДВ “ЖЛ”. Долинський надав Адміністрації президента всі необхідні документи, які пізніше президент передав до ГПУ. Однак, за словами Долинського, цю справу в прокуратурі “кришує” представник “Народного фронту” Сторожук.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Коли Долинський розповів мені про цю ситуацію, я зрозумів, що Порошенко, як кажуть, “в темі”, і він хотів, щоб я прийшов до нього домовитися. Більш того, починаючи з січня 2016 року, мене шантажували, на мене було відкрито 30 кримінальних справ, лунали погрози, що мене заарештують. Більш того, Аваков зняв з мене державну охорону, яка була у мене протягом 10 років, і за яку я платив гроші”, – наголошує Бойко.
Американський інвестор зазначає, що це було бандитське захоплення його підприємства, і доводить, що вказівку зачистити фабрику дав глава МВС Арсен Аваков – його поліцейські там чергують до сьогодні.

“Те, що творилося на фабриці, – це, фактично, не було рейдерським захопленням, це було бандитське захоплення. Адже 30 грудня 2015 року ці фірми прийшли на фабрику без жодного документа, прийшло 500 озброєних “ментів”, а вже 5 числа на фабриці було 500 нацгвардійців. Зокрема, сам генерал Рудик мені сказав, що у них є вказівка Авакова зачистити підприємство. І 5 січня 2016 року ці фірми його таки зачистили і по сьогоднішній день там знаходиться поліція. Тому, якщо Аваков хоче боротися з рейдерством, то нехай поїде в Житомир і викине з підприємства своїх поліцейських, що знаходяться там незаконно”, – підкреслив власник Житомирської кондитерської фабрики.

Нагадаємо, рік тому співробітники Житомирської кондитерської фабрики “ЖЛ” спробували вигнати рейдерів, які окупували територію підприємства. Проти людей, більшість яких становлять жінки похилого віку, було застосовано поліцейські кийки.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...