facebook

В УКРАЇНІ ПІДНІМУТЬ АКЦИЗ НА ІНОМАРКИ НА 15%

383646656

Міжнародний валютний фонд наполягає на підвищенні акцизу на імпорт авто в Україну. Про це пише fakty.ictv

Про це повідомляє генеральний директор Всеукраїнської Асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко.

— Нарешті отримав відповідь від місії МВФ з приводу їх рекомендацій (а насправді, вимог) збільшити акциз на імпорт авто (нові та б/в) на 10%, а потім ще на 5%.

Я категорично проти збільшення акцизу і тому майже 2 місяці тому направив до МВФ економічне обґрунтування непотрібності такого підняття акцизу на іномарки. МВФ у відповіді жорстко і далі відстоює свою позицію про необхідність виконання їх рекомендацій (в тому числі, збільшення акцизу на авто) і пов’язує виконання рекомендацій з виділенням наступного траншу-кредиту, — пише Назаренко.

Погіршує ситуацію з цінами на авто і введений в дію стандарт Євро-5, згідно з яким в Україну заборонено ввозити автомобілі старше 5 років, а ціни на авто молодше 5 років в ЄС не значно різняться з українськими.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Верховною Радою в першому читанні був прийнятий законопроект про зниження акцизів на б/в авто, він може вступити в силу не раніше 1 січня 2017 року, але для цього його повинні прийняти в парламенті у другому чи третьому читанні.

Альтернативою дешевим авто української реєстрації є так звана «пересічка». Ця схема дозволяє українцям мати автомобіль на іноземній реєстрації, але зобов’язує їх перетинати кордон на ньому кожні 5 діб.

Назаренко також повідомляє про три законопроекти про так званою «пересічку», які на різних умовах передбачають більш тривале перебування авто на іноземної реєстрації в Україні.

Джерело – http://vipautonews.com/

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...