facebook

Без зубів та зі шрамами навколо рота: наслідки знущань матері над шестирічним сином

Жительці Чернігівської області, яка регулярно била й морила голодом свого 6-річного сина Сашка, загрожує ув’язнення терміном до 5 років, розповідає goruzont.


Як відомо, 38-річна жінка катувала сина з народження. Вона виганяла дитину в холодний сарай, де було дуже холодно. Хлопчик ходив у лахмітті і голодний. За шматок хліба мати ламала сину пальчики.

За словами продюсера телеканалу “Україна” Юлії Охріменко, перед зйомками передачі “Говорить Україна”, в якій брала участь родина Сашка, вона мала можливість поспілкуватися з хлопчиком. У нього немає передніх зубів і шрами біля рота. Дитина пояснила, що то справа рук мами.
“У Саші немає передніх зубів. Коли ми запитали у хлопчика, де зубки, він розповів нам, що якось мама нібито запідозрила, що він взяв із холодильника їжу, тоді вона засунула молоток йому в рот – вибила зуби і порвала рот. У нього рот у шрамах, є шрами на руках і животі. Ми попросили показати, де ще його била мама. Він показав на голову, там, як мінімум, три шрами від удару палицею, у нього переламані практично всі пальці! Коли його били і ламали кістки, мати не зверталася по допомогу, все зросталося саме. Коли хлопчик вийшов у студії, експерт його оглянув, і зробив висновок, що переломи на двох пальців свіжі – їм максимум 2 тижні”, – розповіла вона.
Жінка розповіла, що коли Саша приїхав до Києва на зйомки, його повноцінно нагодували. Дитина до сліз зворушила всіх, сказавши, що найбільше мріє помитися.

“Мрія хлопчика була викупатися, тому що дитина розуміє, що від нього погано пахне! Ми запитали його, як він живе в цій літній кухні, а він перше, що сказав: “Там так смердить!”. Він спав там без матраца, постійно мерз. Хлопчик приїхав до студії у взутті на 5 розмірів більшому”, – зазначила Юля.

Зазначається, що про катування Сашка його мамою знали і батько, і брати з сестрами. Але ніхто за нього не заступився.

Під час програми, коли жінку “притиснули до стінки”, та зізналася, що не змогла полюбити сина, тому що не вважає його рідним, мовляв, коли півроку після народження Сашка вони провели в лікарні, сина підмінили.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Однак свої підозри жінка ні підтвердити, ні розвіяти не захотіла. І від тесту ДНК вона також відмовилася.

Після передачі горе-матір арештували.

Поліція почала досудове розслідування, правоохоронці побували в будинку сім’ї, поговорили з дітьми і батьком.

“Обоє батьків неодноразово притягувалися до адміністративної відповідальності, зокрема за вчинення насильства в сім’ї та невиконання батьківських обов’язків. За цим фактом поліцією відкрито кримінальне провадження за ст. 166 Кримінального кодексу України (“Злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною”), максимальна санкція якої – позбавлення волі на строк до п’яти років”, – розповіли в ГУНП у Чернігівській області.

Відомо, під опікою жінки перебувають ще 5 дітей, крім Сашка.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...