facebook

Як швидко закінчити незручну розмову?

Кожен з нас може пригадати ситуацію, в якій відчував себе пригнічено після спілкування з певною людиною.
Таких людей називають пасивно-агресивними. Не висловлюючи агресію безпосередньо, у них виходить дістати нас завуальовано. Наше ж завдання – навчитися себе захищати.

Сьогодні ми ділимося з вами ефективними кроками, завдяки яким будь-який пасивний агресор буде нам байдуже.

Крок 1. Візуальний контакт

Дивіться впевнено в очі співрозмовнику. Ми даємо зрозуміти без слів, що розкусили його наміри. Пасивно-агресивна людина не піде на пряму конфронтацію, і часто просто відкритий погляд допоможе уникнути неприємного для нас діалогу. Іноді ми можемо неправильно зрозуміти наміри людини, і замість того щоб посилювати ситуацію, просто дамо їй шанс виправитися, відкрито відповідаючи на його питання.

Крок 2. «Попереджувальний постріл»

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Маніпулятор задасть питання саме так, як вигідно йому. Головне, щоб будь-яка відповідь на нього була не в нашу користь. Наше ж завдання полягає в тому, щоб перешкодити співрозмовникові це зробити. Перефразувавши питання так, як зручно нам, і відповідаючи на нього ж, а не на початковий варіант, ми легко захищаємо себе від цієї маніпуляції. Наприклад: «Я не розумію, до чого тут це, але…»

Крок 3. «Відкриття карт»

Ми ввічливо говоримо про те, що хочемо припинити діалог на цю тему. Прийнятно буде вказати на зміни поведінки опонента, адже він відчуває, що ми реагуємо не так, як йому б хотілося: «Я бачу, що ти занервував, давай не про це говорити». Тут цікаво поспостерігати за людиною. Вона виявляє занепокоєння. Є прості ознаки цього:

Ухиляється від прямого погляду.
Руки тремтять.
Не може всидіти на місці.
Може смикати щось у руках.

Крок 4. «Удар»

Коли ми зробили всі кроки, вели себе відкрито і ввічливо, а людина не заспокоюється, застосовуємо техніку «Удар». Ставимо запитання: «Що тут відбувається?» – і чекаємо відповіді. При цьому важливо дивитися співрозмовнику прямо в очі. Якщо він продовжує вести себе пасивно-агресивно, то ми робимо останній крок.

Крок 5. Ввічливе прощання

Ми не зобов’язані вислуховувати те, що нам не подобається. Навіть якщо це не виглядає агресивно, дана людина намагається нашкодити нам. Найкраще попрощатися і вийти з діалогу. Якщо це не зовсім коректно (бесіда з начальником), то можна придумати якийсь слушний привід. Головне – пам’ятати, що не варто сприймати ситуацію на свій рахунок.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...