facebook

Силовики проводять більше 400 обшуків у податківців в 15 областях

Правоохоронці проводять більше 400 обшуків у податківців в 15 областях Українив рамках одномоментної антикорупційної операції, затриманих будуть доставляти гелікоптерами до Києва.

Про це на брифінгу в середу повідомив головний військовий прокурор АнатолійМатіос, передає “Інтерфакс-Україна”.

“На даний момент більше 1700 співробітників Нацполіції і близько 500 військових прокурорів проводять 454 обшуки на території 15 областей держави. Відбувається одномоментне затримання ряду людей, які зараз у зв’язку з необхідністю їх доставки в суд для обрання запобіжного заходу будуть доставляти авіатранспортом прямо сюди для вручення підозри тут і відправки їх до Печерського райсуду для розгляду по суті наших клопотань про обрання запобіжного заходу – арешту”, – сказав прокурор.

За словами Матіоса, вже затримано 23 екс-керівників податкових органів.
Прокурор зазначив, що обшуки в обласних податкових проходять у справі про податкові майданчики, пов’язані з екс-міністром податків і зборів Олександром Клименком.

“24 травня 2016 року за рішенням генпрокурора, економічний блок злочинної організації Януковича був переданий на розслідування в Головну військову прокуратуру, частина військових проваджень вже направлена ​​до суду, по екс-міністру доходів і зборів Клименку вже розпочато досудове розслідування і його притягнули до кримінальної відповідальності за 3 млрд незаконно відшкодованого ПДВ “, – нагадав Матіос.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Зараз відбувається операція щодо перших керівників і їхніх заступників всіх 15 обласних управлінь міністерства доходів і зборів на той момент, так званих державних податкових адміністрацій, які були прямо причетні до організації функціонування так званих податкових майданчиків, в результаті чого держава недоотримала… 97 млрд. грн.”, – пояснив він.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...