facebook

Негайно перестань робити ці 10 речей, або ти назавжди залишишся бідним!

Багата і процвітаюча людина — це недосяжний ідеал для багатьох рядових працівників. Чомусь багато хто думає, що для досягнення багатства потрібно витратити багато часу, сил і відмовитися від земних благ. Ну або народитися в родині багатіїв. Але чи так це насправді?
Бідність — це не фінансовий стан, а спосіб мислення. Тут виникає безліч сумнівів і недовіри, і це абсолютно нормальна реакція на подібний факт. Люди з великими гаманцями в світі не поспішають ділитися секретами свого успіху. Однак найдопитливішим все ж вдається їх добути.
Пропонуємо ознайомитися з 10 звичками, які заважають тобі мислити як заможна людина. Позбався від них, і результат не змусить довго чекати.

1. Бідний завжди шукає винних
У фінансовому стані бідної людини завжди винні батьки, чоловік або дружина, держава, оточення — хто завгодно, тільки не він сам. Він абсолютно не в змозі визнати той факт, що відповідальність на цьому виключно на його плечах.
2. Жалість до себе
Бідний завжди знайде, на що себе пожаліти: народився не в тій країні, живе в поганий час, недостатньо освічений, неідеальна статура, магнітні бурі — та все що завгодно! У нього є десятки аргументів для цього, а капітал на жадібності не заробиш, знаєш.
3. Нити і скаржитися на життя
Часом так хочеться розповісти комусь, який ти бідний і нещасний, і отримати розраду. Людина з мисленням багатія сприймає будь-яку невдачу як тимчасові труднощі і ні на що не скаржиться. Від того, що ти виговоришся, грошей в гаманці не додасться.
4. Займатися справою, яка не приносить задоволення
Щоб справа приносила успіх, вона повинна бути улюбленою. Інакше людина може проклинати свою роботу, начальство і колег, але все одно кожен понеділок буде знехотя волочитися в проклятий офіс і проводити рік за роком в очікуванні п’ятниці.
5. Тягнути час
Відтягувати до останнього. Девізом його життя може бути народна мудрість «Сім разів відміряй — один відріж», ось тільки до відрізання справа не завжди доходить…
6. Безкоштовне навчання
Практично кожен успішний чоловік скаже тобі, що найкраща інвестиція — це інвестиція в себе. Бідний чоловік звик, що все можна отримати на халяву, навіть навчання. Але для того, щоб навчитися чогось дійсно потрібному і корисному в наш час, на жаль, завжди доводиться платити.
7. Тратити гроші даремно
Якщо у людини немає фінансової стратегії, то він буде заробляти гроші і відразу ж витрачати їх. І тут вже не важливо, скільки він заробляє. Якщо людина не вміє грамотно поводитися зі своїми засобами і інвестувати їх у створення капіталу, то він все одно буде бідним.
8. Тратити час даремно
Аналогічно попередньому пункту, бідна людина часто задається питанням: «Як вбити час?» І це його найбільша помилка. Немає нічого дорожче часу, і багаті точно знають це!
9. Думати, що скажуть інші
Кожна успішна людина унікальна. Вона створює свою власну стратегію успіху, за що її і цінують інші. Так що ти цілком можеш наплювати на всі наші поради і йти по своєму унікальному шляху! Бідний ж, навпаки, наслідує інших. Він дуже багато часу витрачає, щоб стати схожим на процвітаючу людину і прислухається до думки оточуючих. Але багатому все одно, що про нього думають інші.
10. Жити чужим життям
Одна з найсерйозніших помилок бідняків — проекція чужого життя на своє. Вчитуватися в біографію сильних і знаменитих і робити абсолютно так само, як там написано — це те, через що ти можеш знайти відчуття дискомфорту на все життя. Стратегії успіху — це, звичайно, чудово, але ти повинен робити тільки те, що дійсно вважаєш підходящим для себе, пише джерело.
Ти впізнав себе, читаючи ці пункти? Я, на жаль, так. Також я дуже добре розумію, що не можна просто взяти і змінити спосіб мислення, але мене не покидає надія, що якщо кожен день робити маленький крок назустріч тому, чого дійсно тобі хочеться досягти, то успіх прийде неодмінно!

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...