facebook

Меркель: Перемир’я на Донбасі немає, Мінська угода не повністю виконується

Переговори президента України Петра Порошенка і канцлера Німеччини Анґели Меркель тривають вже понад дві години.

Про це повідомив у Twitter прес-секретар президента України Святослав Цеголко.


Раніше президент Порошенко заявив про необхідність вдатися до рішучих дій задля досягнення конструктиву в Мінських переговорах.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.


Про це він сказав перед початком переговорів під час прес-конференції з канцлером Меркель в замку німецького міста Гранзее.

Як повідомляють ЗМІ, український президент зазначив, що зараз є нові реалії, коли Володимир Путін видав указ з приводу визнання фейкових документів.

«Російський уряд фактично поширив рублеву зону на окуповану територію України, ми маємо конфіскацію російською владою активів, які належать українській державі і українським громадянам. І з урахуванням усіх цих реалій, ми маємо все ж таки рішучіше діяти далі, щоб повернути Мінський процес в конструктивне русло», – сказав Порошенко перед зустріччю з федеральним канцлером Німеччини Анґелою Меркель у місті Гранзее в суботу.


У свою чергу, Анґела Меркель заявила, що планує поговорити з Порошенком про можливість нової зустрічі лідерів «нормандської четвірки» щодо ситуації на Донбасі, де, за її словами, перемир’я так і не настало.

«Ми повинні повідомити, що перемир’я на сьогоднішній день ще не існує, і окрім того, що Мінська угода не повністю виконується», – сказала Меркель. Вона також додала, що йтиметься про те, «як нам працювати в рамках Мінських угод в подальшому».

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...