facebook

І цигарки не витягнеш: які країни Європи найбільше контролюють спосіб життя громадян

Організація Epicenter і лондонський Інститут з питань економіки склали рейтинг найбільш вільних країн Європи за способом життя населення, пише Svitua.

Найвільнішою країною виявилася Чехія, а найбільше держава доглядає за своїми громадянами в Фінляндії.

Рейтинг складається на підставі балів, які присуджувалися країнам в залежності від того, наскільки держава регулює використання електронних cигарет, кyріння, вживання aлкоголю і певних продуктів (деякі країни оподатковують нездорову їжу). Найвільнішою за цими параметрами стала Чеська Республіка.

Nanny State Index оцінює Чехію як «оазис свободи в ЄС», так як люди можуть тут абсолютно вільно вживати aлкоголь, в тому числі і на вулиці (як правило). Правда, незабаром один зі «стовпів» чеської толерантності зникне – мова йде про заборону кyріння в закладах громадського харчування з 31 травня.

Топ-10 найбільш вільних країн за способом життя населення виглядає так:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

1. Чехія; 2. Німеччина; 3. Словаччина; 4. Люксембург; 5. Нідерланди; 6. Австрія; 7. Румунія; 8. Португалія; 9. Болгарія; 10. Іспанія

Найбільш невільною країною за зазначеними критеріями виявилась Фінляндія. За нею йдуть Великобританія, Ірландія, Угорщина, Швеція, Франція, Латвія, Литва, Польща та Греція.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...